Amacımız Türkiye´nin gücünü göstermek

Amacımız Türkiye´nin gücünü göstermek

Amacımız Türkiye´nin gücünü göstermek
Hava Kuvvetleri’nin emriyle, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne gelen Türk Yıldızları Filo Komutanlığı Akrobasi Ekibi’nin katılımıyla, 28 Mayıs’ta yapılacak hava gösterisi öncesi, gösterinin etkin hale getirilmesi ve olabilecek aksaklıkların çözümü için koordinasyon toplantısı yapıldı. Kaymakam Nazım Madenoğlu’nun başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, ‘emniyet’ ve ‘istek’ konuları konuşuldu. Madenoğlu, etkinliğin Ereğli Belediyesi öncülüğünde gerçekleşeceğini söyledi. Etkinliğe, kamu kurumları, ilgili sivil toplum kuruluşu ile derneklerin destek verdiğini belirten Madenoğlu, şöyle konuştu: “Yapılacak olan 28 Mayıs etikliğinde, ilgili arkadaşların görevlerini layığı ile yapmak için, daha şimdiden ummalı bir çalışma içine girdiler. Festivalimizi renkli, heyecanlı ve ‘iyi ki yapıldı’ dedirtecek şekilde gösteri gurubu, daima medarı iftarımız olan Türk Yıldızları takımı da gösteri yapacak. Halkımıza, onur ve heyecan verici anlar yaşatacaklar. Bu uçuşlar öncesinde, usul olduğu üzere, uçuştan önce ve o gün neler yapılması lazım, bunları konuşacağız.
 
” EKİBİN BİR NUMARASI: “AMACIMIZ, TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ GÖSTERMEK”
 
Türk Yıldızları Takım Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı da, Karadeniz Ereğli’de daha önce gösteri yapmadıklarını hatırlattı. Asıl amaçlarının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü dosta ve düşmana göstermek olduğunu anlatan Yığcı, şunları kaydetti: “Her il ve ilçemize giderek gösteri yapmaya çalışıyoruz. Bunu, yurtdışında da yapmaktayız. Özellikle yurt dışında, belki de Türkiye’den daha çok tanınan, sıralamalarda en üstte olan akrobasi ekipleriyiz. Ereğli’deki halkımıza, bunu birebir yakından göstermek istiyoruz. Türk Yıldızları ekibinden daha çok, seyirci ekibinin emniyetli, daha rahat seyir zevkinin yüksekte olması için alınması gereken önlemler var. Bunların başında ise emniyet tedbiri almak ve duyuru yapmak önemlidir. Burası Karadeniz olduğu için, bizi havacılıkta etkileyecek rüzgar, martılar gibi birçok etken var. Bunları da göz önünde bulundurarak, uygun bir gösteri paketi hazırlayacağız.
 
” EN BÜYÜK ENGEL; ERDEMİR VE MARTILAR..!
 
 Aynı zamanda gösterinin anlatıcısı Türk Yıldızları Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Üsteğmen Selim Şensoy ise toplantıya katılanlara, hazırlanan perde ekranda, mini bir brifing verdi. İlçeye dün geldiklerini, kısmen gezme fırsatı bulduğunu anlatan Şensoy, yapacaklarının görsel bir şölen olduğunu, aynı zamanda güç gösterisi de olduğunu ifade etti. Devlet ve ordunun varlığını vatandaşlara hissettirmeye çalışacaklarını vurgulayan Üsteğmen Şensoy, gösteri tarihinden bir gön önce keşif uçuşları yapacaklarını da hatırlatarak, “biz, artist ve şovmen değiliz. Bu bir görsel şölen ama şahsi ihtiyaçlarımız ve isteklerimiz zinhar yoktur. Bunun, yanlış anlaşılmasını istemiyoruz” diye konuştu. Gösteriye engel teşkil edebilecek ya da sınırlandırabilecek hususların anlatıldığında da, deniz kuşlarının uçuş seviyesinde gösteri yapılacağını dillendiren Şensoy, Ereğli’de çok fazla martı kuşunun olduğuna dikkat çekti. Öte yandan, toplantıya Erdemir adına katılan yetkili, fabrika sahasının, 4 bin 500 Fit’e kadar ‘uçuşa tehlikeli’ alan olarak belirlendiğini; Sintel Bacası’ndan çıkan gazların uçaklara, uçakların yaratacağı vibrasyonun ise fabrikaya zarar verebileceğini öne sürdü. Toplantının sonraki kısmı, basına kapalı gerçekleştirildi.
Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER