Başkan Uysal, Balı ve Kırmacı’da halkla buluştu

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Balı ve Kırmacı Mahallelerini ziyaret ederek halkla ile bir araya geldi.

Başkan Uysal, Balı ve Kırmacı’da halkla buluştu

Habermerkezi-Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Balı ve Kırmacı Mahallelerini ziyaretederek halkla ile bir araya geldi.

Hafta sonunu Ereğli’ye bağlı köylerde geçiren Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yeni haftanın ilk gününde, belediyedekimesaisinin ardından soluğu Balı ve Kırmacı mahallelerinde aldı.

Görev süresi boyuncu dördüncü kez halk toplantısıyaptığı Balı’da Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz ve mahalle sakinlerincekarşılanan Başkan Uysal, çalışmaları anlattı sorunları dinledi.

17 ayda Balı’nın çevresi değişti

Balı Mahallesi’nde geride kalan 17 aylık süre içindeönemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Uysal, “Kısa sürede Balımahallemizin çehresi değişti.” dedi. Köseağzı yolunun yapılmasının sadece Balıdeğil, Kandilli beldesi ulaşımı açısından da önemli bir kazanım olduğunusöyleyen Başkan Uysal, “Köseağzı yolunun yanı sıra çöplük mevkiindeki eski hemzemingeçit yolunun genişletilmesi ve güzergâhın asfaltlanması ulaşımı daha kolay vegüvenli hale getirdi.”dedi.

Gökme Köprüsü’ne başlanıyor

Balı yolu üzerindeki Gökme Köprüsü’nün genişletilmesiile ilgili yer tesliminin Salı günü (Bugün) yapılacağını ve çalışmalara haftasonuna kadar başlanacağını söyleyen Başkan Uysal, daha önce doğalgaz problemiolan mahallede imar sorunu yaşanan noktalar dışındaki tüm noktalara doğalgazınulaşmasının da önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi. 

Başkan Uysal toplantıda mahallede bulunan vetoplantının yapıldığı eski okul binasının değerlendirilmesi ile ilgili isteğekarşın, “ Buradaki hazır yapıyı göz ardı etmeyeceğiz. Muhtarlık, toplantı odasışeklinde buranın mahalle konağı olabilecek şekilde düzenlenmesi için gerekeniyapacağız.”dedi.

Kırmacı’ya çöplük müjdesi

Kırmacı Mahallesi ziyaretinde de mahalle muhtarı HazımSeviç ve mahalle sakinleri ile buluşan Başkan Uysal, zemin etüdü çalışmalarınıntamamlandığını çöplük alanı ile ilgili müjde verdi.

“1950 den beri var olan çöplük ile ilgili dosyamızsayın bakanın önünde,  projesi hazır vebelli bir hibe oranımız var.  Çevre veŞehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce bu konu ile ilgili özel olarakilgileniyor. Yılların çöplüğü yaşam alanı alacak.”dedi.

Yapacak çok işimiz var

Her iki mahalle ziyaretinde de “Yaptıklarımızı yeterlibulmuyoruz. Yapacak çok işimiz var.” diyen Başkan Uysal, “Ankara’da çaldığımızher kapı ilçemize hizmet olarak dönüyor.” dedi.

Gülüç ve Kepez istikametindeki yolun bittiğini vegüzergâh üzerindeki ceplere ilişkin yer tespitlerin, karayolları ile uyumiçinde yapıldığını ve buradaki çalışmalarında kısa sürede bitirileceğinisöyleyen Uysal, “Kızılcapınar’dan Ereğli’ye su verilmesi konusu var, burada daDSİ ile uyum içinde çalışıyoruz. Bu uyum her bakanlık düzeyinde var. Bunun sonörneğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belediyemize araç hibesi ileyaşadık. İktidar belediyesi olmamızın avantajlarını en iyi şekildekullanıyoruz. Bu uyum sürmeli. Çabamız bunun içindir dedi.

Bu arada Başkan Uysal’ın Balı ve Kırmacı mahalleleriziyaretine Başkan Yardımcıları Esra Alpago ve İbrahim Cöbek’in yanı sıra,meclis üyeleri, Reşat Latif, Eyüp Karaarslan, Sezai Meriç, Yusuf Kalay, HalilBozkuş, Salih Kumaş, İhsan Yazıcıoğlu, Ayhan Atay, Fevzi Ekşi, Hasan Pınarcıkve Fevzi Mazlum’da katıldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER