BATARYA BOMBA GİBİ PATLADI

BATARYA BOMBA GİBİ PATLADI
gundemeregli.com- Alaplı ilçesinde bir kişinin elinde bulunan cep telefonu bataryası bomba gibi patladı.
Olay, Alaplı ilçesinde cep telefonu ve aksesuar satışı yapan bir işyerinde meydana geldi. Babasının arkadaşının işyerine gelen 15 yaşındaki Kamil Nalcı’nın masadaki bir cep telefonu dikkatini çekti. Telefonu eline aldığında sıcaklık hisseden Nalcı, telefonun bataryasını çıkararak kontrol ettiği sırada batarya bir anda alev alarak patladı. Patlamanın etkisiyle işyerinde panik yaşanırken, işyerinde bulunanlar kendilerini son anda yere atarak ve uzaklaşarak yaralanmaktan kurtuldu. Batarya elinde patlayan Nalcı’nın ise parmağında yanık oluştu.
Olayın şokunu yaşayan Kamil Nalcı, şöyle konuştu: “O gün babamın arkadaşının işyerine ziyarete gitmiştim. Masada duran bir telefon dikkatimi çekti. Telefonu elime aldığımda bataryanın sıcaklığını hissettim. Bataryayı çıkarıp elime aldığımda bataryanın çok sıcak olduğunu hissettim daha sonra elimde bir acı hissettim daha sonra patladı” dedi.
İşyerinde çalışan Serkan Karasan (23) da bu tür olaylara nadiren de olsa rastladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Biz bu tür patlama olaylarına bazen rastlıyoruz. Bu tür patlamaların genellikle sağlık sorunlarını meydana getirdiğini biliyoruz. Bu patlamaların en önemli nedenlerinden bir tanesi telefonların doğru bir şekilde şarj edilmemesi, arada bir şarjdan çıkarılması, yarım yamalak şarj edilmesi gibi durumlarda batarya deforme olmakta ve bunun sonucunda batarya şişmekte, şişen batarya uzun süre kullanılması halinde bu tür şekilde patlama olayları meydana gelmekte ve zaman zaman ölümlü olaylara neden olabilmektedir.”
Cep telefonu kullanıcılarına bu tür olaylarla ilgili uyarılarda bulunduklarını belirten Karasan, şunları söyledi: “İşyerimize bu konuda uyarıcı broşürler asarak onları uyarıyoruz. Bataryaları doğru bir şekilde şarj edin, cep telefonu kullanıcıları özellikle şarjda iken telefonla görüşmesin. Çünkü telefon şarj olurken konuşulduğunda telefon aşırı şekilde bir yüklenmek meydana gelmekte bu da olası kazalara neden olmaktadır.”
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2013, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER