Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Zonguldak’ta BatıKaradeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.
Zonguldak Valiliği ve Batı Karadeniz KalkınmaAjansı (BAKKA) işbirliği ve Çaycuma Belediyesi ev sahipliğinde organize edilenve 4 gün sürecek olan Batı Karadeniz Gıda Tarım ve HayvancılıkFuarı görkemli bir törenle açıldı.
Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi kapalı Pazar yerinekurulan Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Zonguldak Valisi AliKaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP ZonguldakMilletvekili Şerafettin Turpçu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz.Ereğliİlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı,Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Kozlu İlçe Kaymakamı Ahmet Karakaya, BAKKAGenel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan, Zonguldak İl Gıda Tarım veHayvancılık Müdürü Necmi Çelik, siyasi parti il temsilcileri sivil toplumörgütlüleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ilebaşlayan programda konuşan BAKKA Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan,“İnsanoğlunun varoluşundan bugüne kadar insanların hayatının devam etmesinisağlayan gıda maddelerinin üretilmesine katkı sağlayan bir sektör olarakgörmekteyiz. Bölge ve ülkemizin gelişimi için kentsel gelişim kadar tarımsalgelişimde çok büyük bir öneme sahiptir. Bölgemizde il defa geçekleşecek fuarındüzenlemesi amacıyla BAKKA yönetim kurulu tarafından ajansımıza gereklitalimatlar verilmiş ve bu 3 bin metre karelik kapalı alanının kiralanması işive organizasyon ajansımız tarafından yürütülmüştür. Batı Karadeniz Gıda Tarımve Hayvancılık Fuarının bölgemize ve ülkemize katkı sunmasını diliyorum” dedi.

KANTARCI, MİLAT OLARAKGÖRÜYORUZ

Bölgede bir ilkingerçekleştiğini ifade eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı dailçelerinde açılan fuarla bölgede bir ilkin gerçekleştiğini ve bunun heyecanınıyaşadıklarını dile getirerek, fuarı bölgede tarım sektörünün ayağa kalkmasıadına bir milat olarak gördüklerini söyledi.

ULUPINAR, FUAR BÜYÜK ÖNEMTAŞIYOR

AK Parti ZonguldakMilletvekili Özcan Ulupınar da fuarın bölgedeki sektörün gelişmesi adına büyükönem taşıdığını, söyledi. Ulupınar, Gelişmiş ülkeler tarımı bırakmıyor.Biz de bırakmamalıyız. Tüm çiftçilerimize, vatandaşlarımıza tek tek ayaklarınagiderek bakanlıklarımızın teşviklerini anlatmalıyız. Tarım ve hayvancılık okadar önemli bir sektördür ki bugün şehirdeki okumuş çocuğa köydeki kardeşibakmaktadır dedi.

VALİ KABAN, TARIM VE HAYVANCILIK BÖLGE İÇİNÖNEMLİ

Zonguldak Valisi Ali Kaban,Kapalı Pazaryerinde fuarın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığıkonuşmada, tarım ve hayvancılığın bölge için önem taşıdığını ve valilik olarakbölgedeki tarım sektörünü geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Bölgeninönemli değerlerinden birinin Devrek Bastonu olduğunu ve bununlailgili de Bastoncular Çarşısı kurmak için 40 dönümlük bir arazibelirlediklerini ifade eden Kaban, “Bölgede önemli bir projeyi hayata geçirmekiçin bir süredir büyük arazi arayışı içinde olduklarını, bu araziyi Çaycumailçesinde bulmanın heyecanını yaşıyoruz. Günümüz doğaya dönüş zamanı. Artık tümdünya doğaya ve doğal ürünlere yöneliyor. Bizler de bölgede bu anlamda uzun birsüre arazi aradık. Burada size müjdeyi vereyim, ilçemizdeki 600 dönümlük birarazide Seracılık Organize Bölgesi oluşturacağız. Burası en az 4 bin kişiyeistihdam kapısı demektir. Bu alan çalışmak, üretmek isteyenler için kapalı biralan olacak. Eğer bu projemiz başarılı olursa 400 dönüm daha yerimiz var.Bölgemizde kara, hava, deniz ve demiryolu var. Bize de artık helvayı yapmakdüşüyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyikeserek, fuar alanını gezdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER