BAYAN OTOBÜS KAPTANLARI YETİŞİYOR

BAYAN OTOBÜS KAPTANLARI YETİŞİYOR
gundemeregli.com-Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda Ulaştırma Hizmetleri otobüs kaptanlığı bölümünün tek bayan öğrencisi olan Cennet Yıldıran, bayanların her şeyi yapabileceğini ve bölümünü çok sevdiğini söyledi.
Geleceğin eğitimli otobüs kaptanlarını yetiştirmeyi hedefleyen Karabük Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri bölümü otobüs kaptanlığı bölümünde okuyan 44 erkek öğrenci arasında tek bayan olan Adanalı Cennet Yıldıran, bir yakının tavsiyesi bu bölüme girdiğini söyleyerek, “Bölümümü seviyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gayet rahatım. İleride de başarılı bir şekilde bu işi yapmak istiyorum. Sınıfta tek kız öğrenci olmamın zorluğunu da yaşamıyorum. Erkek arkadaşlarımdan gayet memnunun. Herkes nasıl davranılması gerektiğini biliyorum. Tek kız olmamın benim için bir zorluğu yok. İleriye dönük olarak kadrolu olarak atanmak istiyorum. Üniversite de dekan şoförlüğü yapmak isterim. Geldiğim memlekette de yani Adana’da da bu sektörde bir çok bayan şoför var. Ben niye yapmayım. Her şeyin eğitimi güzel. Eğitimli bir insan ile eğitimsiz bir insan arasında büyük farklar var. İnsanın olgunlaşmasında da bence eğitimde çok önemli” dedi.
Yıldıran, “Bence Türkiye’deki her bayan istediği her şeyi yapabilir. Bu açıdan bu bölüme gelebilirler. Ben gayet bu bölümden mutluyum” diye belirtti.
Mehmet Şahin isimli öğrenci ise, geleceğe dönük bir bölüm olduğunu söyleyerek, “Şoförlerin Türkiye’de eğitimli olması gerekli. Türkiye’de gerek trafik kazaları ve gerekse trafikteki sorunların çözülmesi için eğitim şart. Avrupa’ya baktığımızda trafik eğitimlerin temelden verildiği ve bu kurumla ilgili yüksek öğretimler olduğunu biliyoruz. Türkiye’de ise bu bölümler yeni yeni açılıyor. Atamalarda herhangi bir sorun yok ve devlet bu bölümün öğrencileri mezun olunca atama yapıyorlar. Güzel bir bölüm. Buraya gelecek arkadaşları öneririm. Biz buraya geldiğimizde kız öğrenci olacağını hiç düşünmüyorduk. Aramızda tek bayan arkadaşımız var ve gayet uyumlu. Kızlarda bu bölümü yapabilir. Bayanların her konuda bizimle yarışacağına inanıyorum” dedi.
Şahin, kendilerinin eğitimli şoförler olarak mezun olacaklarını ancak ülkede şoförlük eğitimi almamış lise düzeyindeki insanları KPSS ile aldıklarını ve bunun değiştirilerek bu bölümden mezun olanları almaları gerektiğini de söyledi.
Öğretim Görevlisi Faruk Alkan, Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda bu yıl Otobüs Kaptanlığı bölümünü yeni açtıklarını ve bu yıl ilk öğrencileri aldıklarını belirterek, “Bu bölüm ileriye dönük geleceği olan bir bölüm olarak düşünüyoruz. İnsani ve mesleki olarak müfredata baktığımızda çok güzel derslerimiz var. Hijyenden psikolojiye kadar, otobüs kullanmaya, aracın bütün bakım onarım gibi elektronik kapsamından birçok alanda konu olan derslerimiz var. Buradan yetişen öğrencilerimiz mezun olduktan sonra hem özel sektörde hem de KPSS ile resmi kurumlara atanabilir. Erkek öğrenci ağırlıklı olmak üzere bayan öğrencilerde bu bölümü tercih etmeye başladı. Zaten ülkemizin birçok ilerlinde otobüs şoförlüğü yapan bayan öğrencilerde var” dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER