Deniz Harp Okulu öğrencileri Ereğli´de

Ereğli ilçesi iki ayrı gemi ile gelen Deniz Harp Okulu 2. sınıf öğrencileri bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Deniz Harp Okulu öğrencileri Ereğli´de

Ereğli ilçesi iki ayrı gemi ile gelen Deniz Harp Okulu 2. sınıf öğrencileri bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Deniz Harp Okulu 2. Sınıf öğrencileri Deniz Kurmay Albay Mete Atay’ın komutasında Sinop, Samsun ve Trabzon’un ardından ileri denizcilik eğitimleri kapsamında bu sabah Ereğli ilçesine geldi.

İleri Denizcilik Eğitimi kapsamında, TCG S.Mehmet Paşa ve TCG C.G Hasan Paşa gemileri ile Kdz. Ereğli Limanı’na gelen gemi komutanları ve öğrenciler ilk olarak Atatürk Anıtı’na gelerek burada çelenk koyup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Kafile Komutanı Deniz Kurmay Albay Mete Atay, Gemi Komutanları Deniz Kurmay Albay İbrahim Şen, Deniz Kurmay Albay Murat Aksökek, Öğrenci Kafile Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Bekir Kuşcan ve 280 öğrenciyi temsilen 3 öğrenci daha sonra Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ayrı ayrı ziyaret etti.

Ziyaretlerde konuşan kafile komutanı Deniz Kurmay Albay Mete Atay, öğrencilerin eğitimleri kapsamında iki ayrı gemi ile Tuzla’dan yola çıktıklarını, Samsun, Sinop ve Trabzon’un ardından Ereğli’ye geldiklerini söyledi. Ereğli’de de 3 vardiya halinde öğrencilerin eğitimlerinin devam edeceğini anlatan Atay “Deniz Harp Okulu 2. Sınıf öğrencilerinin, deniz ve gemi şartlarına alışkanlık kazanmalarını sağlamak, mesleki bilgilerini tatbiki sahada pekiştirmek, liman ziyaretleriyle bilgi ve görgülerini artırmak ve temsil yeteneklerini geliştirmek maksadıyla 15-25 Eylül tarihleri arasında Sinop, Samsun, Trabzon ve Ereğli limanlarına istinaden İleri Denizcilik Eğitimleri icra edilmektedir. Öğrencilere İleri Denizcilik Eğitimleri´nde gemicilik, seyir, taktik manevra, makine, yangın ve yara savunma eğitimleri verilmektedir. Öğrencilerimiz 3 vardiya ve sekiz istasyonda gemide görev alıyorlar. Öğrencilerimizi hem akademik hem de mesleki olarak en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz mezun olurken bir mühendislik veya sosyal bilimler üniversite diplomasıyla birlikte subaylık diploması alıyorlar” dedi.
Kaymakam İbrahim Çay ile Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, kafiledekilere çeşitli hediyeler verdi.
Öğrenci kafilesi ise gün içinde Erdemir ve Alemdar Gemisini gezdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER