Elektrik kesintilerinin önüne geçilecek

Elektrik kesintilerinin önüne geçilecek

Elektrik kesintilerinin önüne geçilecek
Enerji nakil hatları yer altına alınacak, elektrik kesintilerinin önüne geçilecek

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Enerji-Sa tarafından Ereğli’ye yapılacak 6,5 milyon değerindeki nakil hatlarının yer altına alınması ve şehir elektriğinin güçlendirilmesi projesine Belediyenin destek olması kararını onayladı.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli’nin ihtiyaç duyduğu projelerde, özel sektör ve devlet kurumlarıyla uyum içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Enerji-Sa yetkilileriyle bir süredir enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi için görüşmelerini sürdüren Başkan Uysal, Enerji-Sa’nın Ereğli’ye 6,5 milyon değerinde yatırım kararı almasının ardından Kdz.Ereğli Belediyesi olarak bu projeye her türlü desteğin verilmesi yönünde ilgili müdürlüklere talimat verdi.

PROJE DETAYLARI GÖRÜŞÜLDÜ

2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan proje çalışmasının detayları, Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığında yapılan bir toplantı ile görüşüldü.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Enerji-Sa proje yüklenici firma temsilcileri Mert Kılıççöte, Halil Çelik, Rıdvan Aydın ile Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago ve Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert ile görüştü, başlayacak olan çalışmalara Kdz.Ereğli Belediyesi olarak her türlü desteğin verilmesi talimatını verdi.

ENERJİ NAKİL HATLARI YER ALTINA ALINACAK, TRAFOLAR BİRLEŞTİRİLECEK.

Proje kapsamında, Bölücek Trafo merkezi ile Açık Hava Trafo Merkezi (Eski hastane yanı) arasında bulunan enerji nakil hatları yer altına alınacak.

Ayrıca, 2 trafo birleştirilerek güçlendirilecek. Böylece ring oluşturularak, trafo merkezlerinden birinde arıza meydana gelmesi durumunda şehrin yarısının elektriksiz kalmasının önüne geçilecek.

UYSAL’DAN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli’ye yapılacak olan 6,5 milyonluk yatırım için ilgililere teşekkür ederek; “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Bölge Milletvekillerimize, Enerji-Sa Yatırımlar Bölge Müdürü Yaşar Duran’a katkıları için teşekkür ediyorum. Belediye olarak yapılacak bu çalışmalarda üzerimize düşen desteği sağlayacağız. Kepez yolu üzerindeki enerji nakil hatlarının da yer altına alınması için görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER