ELEKTRONİK İMZA SEMİNERİ VERİLDİ

ELEKTRONİK İMZA SEMİNERİ VERİLDİ

gundemeregli.com-Türkiye Noterler Birliği Vakfı Elektronik İmza A.Ş. ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Mersis ve E-Devlet uygulamalarında kullanılan elektronik imza konusunda düzenlenen E-imza ve Kayıtlı Elektronik Posta Semineri, Zonguldak TSO konferans salonunda yapıldı.

Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuş, elektronik imza hizmeti veren TNB E-imza şirketi tarafından verilen seminere katılım oldukça yoğun oldu.

Katılımcıları E-İmza konusunda bilgilendiren Türkiye Noterler Birliği TNB E-imza Şirketi Türkiye Proje Yöneticisi Berkan Çağlar, E-İmza’nın ıslak imza ile aynı hukuki sonucu doğurduğunu, aynı ispat gücüne haiz olduğunu ve oluşturulan elektronik verilerin senet hükmünde olduğunu ifade etti. E-imza veya Kayıtlı Elektronik Posta ve E-imza seçenekleri ile herkesin bir elektronik kimliği olacağını söyleyen Çağlar, E-İmza’nın, kimlik doğrulama, bütünlük, inkar edilmezliği beraberinde getirdiğini vurgulayarak, sadece Mersis’te geçerli olmadığını, Sağlık Bakanlığı’nın Titubb, Adalet Bakanlığı’nın Uyap, SGK’nın e-haciz projelerinde, SPK’daki genel e-imza uygulamalarında, Gümrük Müsteşarlığının beyanlarında ve E-devlet Kapısı’nda yoğun biçimde kullanıldığını ifade etti. Ayrıca hizmetlerinin E-İmza ve Kep’le kalmayacağını E-fatura, E-arşiv ve E-defter uygulamalarıyla Türkiye ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine hizmet edeceklerini söyledi.

5 Haziran Perşembe günü mesai bitimine kadar Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında, üyelere hizmet vermeyi sürdürecek olan TNB E-İmza şirketi, E-imza ve Kayıtlı Elektronik Posta işlemlerini, Oda’ya kayıtlı üyeler için uygun bir fiyata gerçekleştirecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 06:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER