EMNİYET´TEN İNTİHAR AÇIKLAMASI

EMNİYET´TEN İNTİHAR AÇIKLAMASI

gundemeregli.com-  Emniyet Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada bazı basın yayın organlarında, ´2000-2012 yılları arasında 600 polisin intihardünyada ciddi bir sorun olarak tanımlanan intihar davranışının ruhsal, toplumsal, kültürel, ekonomik nedenlerin yanı sıra çalışma şartlarının zorluğu, ağır hastalık ile ailevi sorunlara dayalı aşırı stresten kaynaklandığını birçok akademik çalışmanın ortaya koyduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan teşkilatımız personeli arasında da zaman zaman intihar vakalarıyla karşılaşılmaktadır. Son 13 yılda teşkilatımızda 340 intihar vakası meydana gelmiştir. TürkABD

farklı afişin, teşkilatta tüm birimlere gönderildiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

devam ettirilmektedir. Bu uygulama ile her yıl ortalama 7 bin 500 personelin sorunları en üst düzeyde çözülmeye çalışılmaktadır. Tüm bu çalışmalara rağmen intihar vakaları meydana gelmesi durumunda ise, Personel Dairesi Başkanlığımızca uzman personelin katılımıyla oluşturulan heyet tarafından, ilgililerle görüşülerek, personeli intihara sürükleyen sebeplerin neler olduğu belirlenmeye çalışılmakta ve intiharın önlenmesi ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER