ERASMUS+ projesinin 2.si gerçekleştirildi

Kdz. Ereğli İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü “Mesleki Eğitimde Sürekli Mesleki Gelişim” isimli ERASMUS+ projesinin ikinci akışının gerçekleştirildiği bildirildi.

ERASMUS+ projesinin 2.si gerçekleştirildi

Kdz. Ereğli İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü “Mesleki Eğitimde Sürekli Mesleki Gelişim” isimli ERASMUS+ projesinin ikinci akışının gerçekleştirildiği bildirildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, projenin, 5 ve 19 Ekim tarihleri arası Hollanda da gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, projede 6 yurtiçi ortak okuldan ikişer katılımcı ile toplamda 12 katılımcının yer aldığı kaydedildi.
Ayrıca açıklamada, şöyle denildi:“Hollanda Mesleki Eğitim Sistemi; bölgedeki meslek okullarının atölye ve dersliklerdir.Uygulanan Eğitim Müfredatları (ticaret, denizcilik, endüstri alanları);öğrencilerin kariyer planlamasıdır.
Sektörlerle İşbirliği; öğrencilerin staj çalışmaları incelenmiştir.Yapılan bu inceleme ve gözlemler sonucunda projenin temel amaçları olan hedeflere ulaşarak bölgemizdeki Mesleki Eğitim Kalitesini artırarak, Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı sistemini güçlendirmektir. Bölgemizdeki okullarımızın daha iyi öğrenci yetiştirebilmesi, öğrencilerimizin yurtdışında eğitim ve staj görebilmesi için proje ortağımız Aventus okulu ile karşılıklı öğrenci stajları konusunda işbirliği yapma konusunda mutabakata varılmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER