Gemici’ den CHP’ye ziyaret

Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Örgütünü ziyaret etti.

Gemici’ den CHP’ye ziyaret


Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret etti.3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Fiziksel Engelliler Derneğinin etkinliğine katılmak için Kdz.Ereğli’ye gelen Hasan Gemici, engellilerin sorunları ve çözümleri ile ilgili açıklamalarının yanında, Zonguldak, Kdz.Ereğli ve Türkiye’nin gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2015 seçimlerinin Türkiye ve Zonguldak için büyük önem taşıdığını vurgulayan Gemici, Türkiye’nin ve Zonguldak’ın CHP’nin iktidarına ihtiyacı olduğunu vurguladı. Kendi bakanlığı döneminde Zonguldak ve ilçelerine yapılan devlet yatırımları hakkında bilgi verdi. 12 yıllık AKP iktidarında ise Zonguldak’ın kan kaybettiğini örneklerle belirtti.

3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Kdz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin hazırlamış olduğu etkinliğe katılmak üzere Kdz Ereğli’ye geldiğini Belirten Gemici şunları söyledi ;”3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Kdz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin hazırlamış olduğu etkinliğe katılmak üzere Kdz Ereğli’ye geldim. Fiziksel Engelliler Derneği bir dernek olması ötesinde Kdz Ereğli’de belki hem Türkiye’ye hem de dünya’ya örnek olabilecek konfeksiyon ve tekstil üretim yapan bir dernek ve ben bunu memnuniyetle ifade ediyorum ki zannediyorum 2001 olabilir 2002 olabilir, Fiziksel Engelliler Derneği’nin ilk üretime başlaması bizim dönemimizde olmuştur ve ben yine Kdz Ereğli’de açılışa katılmıştım ve onlara o çalışmalarında destek vermiştim. Tabi ki 10 yıl 15 yıl önce insan olarak yaptığınız bir işin başarıyla devam ettirilmesi ve 15 yıl sonrada olsa onların bu etkinliğine davet edilmek benim için ayrı bir gurur vesilesi. Önümüzdeki hafta 3 Aralık Engelliler Günü kutlanacak. Her 3 Aralık Dünya Engelliler Günün de hem Türkiye’de hem de dünyada engelliler çeşitli etkinlikler ile seslerini duyurmaya çalışırlar, sorunlarını dile getirirler, adeta bu dünyada biz de varız, bizim sesimizi duyun, bize kulak verin derler. Ben bu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelliler için engelliler ile ilgili toplumsal duyarlılığın artırılması yönünde bir vesile bir fırsat olmasını diliyorum.

“ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER OLDU”

Engelliler ile ilgili ülkemizde son 20 yıl içerisinde çok önemli gelişmeler oldu ve biz bu gelişmelerin başlangıcında belli bir noktaya getirilmesinde beraber olduk, o alt yapının kurulmasında, toplumdaki duyarlılığın artırılmasında yasaların çıkmasında önemli katkılarımız oldu

“PEK ÇOK BELEDİYE ENGELLİLER MERKEZİ KURMUYOR”

Ne yazık ki bugün pek çok belediyemiz engeliler merkezi kurmuyor. Belediye başkanlarımız bunun çok zor bir iş olduğunu düşünebilirler, bununla ilgili kaynakların yeterli olmadığını düşünebilirler ama ben engelliler ile ilgili yapılacak işlerin hiçbir zaman parayla ilgili olduğunu düşünmeyen bir insanım. Çok küçük kaynaklarla, duyarlı hassas insanların desteği ile engellilerin yaşamlarını iyileştirecek çok güzel çalışmalar yapılabilir”

“KARTAL TEŞEKKÜR ETTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici’ ye teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER