Gündem 26 yaşında

Bölgenin en uzun soluklu günlük yerel gazetelerinden biri olan gazeteniz Gündem Gazetesi, çeyrek yüzyılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.

Gündem 26 yaşında

Bölgenin en uzun soluklu günlük yerel gazetelerinden biri olan gazeteniz Gündem Gazetesi, çeyrek yüzyılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlediği muhteşem gecede okurları ve daha önce emek vermiş çalışanları ile birlikte 25. Yayın Yılına merhaba diyen Gündem Gazetesi, bugün de çeyrek yüzyılı geride bırakarak 26.yayın yılına merhaba diyor.

Emekli öğretmen olan Ali Osman Eser tarafından 13 Kasım 1989 yılında gazeteci oğulları Ali Suat Eser ve o dönem Hukuk Fakültesi öğrencisi de olan ve şu anda Avukatlık yapan Yücel Eser ile birlikte kurduğu Gündem Gazetesi, kuruluşundan bu güne ilkeli, doğru ve cesur yayınları ile her kesimin takip ettiği bir yayın kuruluşudur.

Gazetemiz kurucusu Ali Osman Eser 4 Mayıs 2002’de yaşamını yitirmesi üzerine, gazetenin genel yayın yönetmeni oğlu Ali Suat Eser, gazetenin sahipliğini üstlenmiştir. Avukatlık yapan diğer oğlu Yücel Eser’de kuruluşundan beri yürüttüğü Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden bir süre sonra ayrılarak Hukuk Danışmanı olarak gazeteye hizmetini sürdürmüştür.

Mart 2009’da geçirdiği kalp krizi ve ilk kalp ameliyatı ile başlayan sağlık sorunu, 2010’un ilk aylarında ciddi boyuta ulaşan Ali Suat Eser, kardeşleriyle birlikte karar alıp Nisan 2010 itibariyle Gündem ve matbaa tesisini kardeşi Çetin Eser’e devretti.

ERDEMİR emeklisi olan Çetin Eser, devraldığı bayrağı daha yükseklere taşımak için varını, yoğunu ortaya koymuş ve bunda da başarılı olmaktadır.

Gündem’in yıllar sonra yeniden resmi ilan hakkı kazandırarak çıtayı daha da yukarı taşıyan Çetin Eser, çeyrek asrı geride bırakmanın haklı gururunu yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Öncelikle okuyucularımıza bizlere verdikleri desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl çeyrek asra girmenin mutluluğunu yaptığımız muhteşem gece ile taçlandırmıştık. Son bir yılda yaptığımız muhteşem kadro değişikliği ile adeta küllerinden doğan Gazetemiz yapılan özel haberlerle yine Ereğli gündemini belirleyici olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. İlkelerinden taviz vermeyen, her zaman doğruya taraf olan Gündem bundan sonra da her zaman doğrunun, haklının ve mağdurun yanında yer almaya devam edecek. Ben bu vesile ile gazetemizin kuruluşundan bu güne emek veren tüm gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Bilindiği üzere, Kdz. Ereğli’de bir ilke imza atarak, geçtiğimiz yıl çeyrek asra girmenin mutluluğunu gerçekleştirdiği muhteşem gece ile taçlandıran Gündem Gazetesi, Ereğli ve Alaplı Protokolünü, bazı okurları, Gündem dostları ile birlikte ağırlamanın mutluluğunu yaşamıştı. Gündem Gazetesi’nin kuruluşundan bu yana çalışan basın emekçileri de bu muhteşem gecede plaket verilerek onure edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 14:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail Candan
İsmail Candan - 9 yıl Önce

Ereğli ve çevresinden verdiği güncel ve doğru haberlerle gündemi iyi takip edip bizleri tatmin eden Gündem gazetesini kutluyor ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 9 yıl Önce

ÖZVERİLİ VE AZİMLİ BİR ÇALIŞMA İLE ÇEYREK ASIRLIK YAYIN YILINDA DA GERİDE BIRAKARAK 26´ NCI YAYIN YILINA GİREN VE BÖYLELİKLE DE ULAŞILMASI GÜÇ BİR BAŞARIYI YAKALAYAN; BÖLGEMİZİN EN KÖKLÜ YAYIN KURULUŞLARINDAN GÜNDEM GAZETESİ CAMİASININ 26´ NCI YAŞ GÜNÜNÜ “DAHA NİCE BAŞARILI YILLARA, HEP BİRLİKTE VE BERABERCE[ct] DİLEKLERİMLE KUTLAR,

ÜLKEMİZDEKİ VE KDZ. EREĞLİ´MİZDE Kİ TÜM BASIN MENSUPLARININ VE KURULUŞLARININ; CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU M. KEMAL ATATÜRK´ÜN BASIN CAMİASINA GÖSTERMİŞ OLDUĞU AŞAĞIDAKİ MİSYON VE İLKELER DOĞRULTUSUNDA, DAHA ÖZGÜR YAZABİLME VE YAYINLAYABİLME, DOLAYISI İLE DE TOPLUMU DOĞRU, TARAFSIZ VE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE BİLGİLENDİRME ÖZLEMİNE EN KISA SÜREDE KAVUŞMASINI DİLERİM.

ATAMIZDAN BASIN CAMİASINA MESAJLAR:

MESAJ -1)
“GAZETECİLER KANUNUN VE UMUMUN MENFAATLERİNİN AKSİNE MUAMELELERE ŞAHİT VE VAKIF OLDUKLARI TAKDİRDE GEREKLİ YAYINDA BULUNMALIDIR.” (1923)

MESAJ -2)
“GAZETECİLER, GÖRDÜKLERİNİ, DÜŞÜNDÜKLERİNİ, BİLDİKLERİNİ SAMİMİYETLE YAZMALIDIR.” (1929)

MESAJ -3)
[ct]CUMHURİYET DEVRİNİN KENDİ ZİHNİYET VE AHLAKIYLA DONANMIŞ BASININI YİNE ANCAK CUMHURİYETİN KENDİSİ YETİŞTİRİR.[ct] (1925) M. KEMAL ATATÜRK

MESAJ -4)
“MATBUAT HİÇBİR SEBEPLE TAHAKKÜM VE NÜFUZA TABİ TUTULAMAZ.” (1923) M. KEMAL ATATÜRK

MESAJ -5)
“BASIN, MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR. BİR MİLLETİ AYDINLATMA VE İRŞATTA, BİR MİLLETE MUHTAÇ OLDUĞU FİKRÎ GIDAYI VERMEKTE, HULÂSA BİR MİLLETİN HEDEFİ SAADET OLAN MÜŞTEREK BİR İSTİKAMETTE YÜRÜMESİNİ TEMİNDE, BASIN BAŞLI BAŞINA BİR KUVVET, BİR MEKTEP, BİR REHBERDİR.” (1922) M. KEMAL ATATÜRK

MESAJ -6)
[ct]BASININ TAM VE GENİŞ HÜRRİYETİ İYİ KULLANMASININ, NE DERECEDE NAZİK BİR VAZİYET OLDUĞUNU SÖYLEMEYE LÜZUM GÖRMEM. HER TÜRLÜ KANUNİ KAYITLARDAN EVVEL BİR KALEM SAHİBİNİN İLME, İHTİYACA VE KENDİ SİYASİ TELAKKİLERİNE OLDUĞU KADAR VATANDAŞLARIN HUKUKUNA VE MEMLEKETİN, HER TÜRLÜ HUSUSİ TELAKKİLERİN ÜSTÜNDE OLAN, YÜKSEK MENFAATLERİNE DE DİKKAT VE HÜRMET ETMEK MANEVİ ZORUNLULUĞU, ASIL BU MECBURİYETTİR Kİ UMUMİ DÜZENİ TEMİN EDEBİLİR. BUNUNLA BERABER BU YOLDA YANILMA VE KUSUR OLSA BİLE; BU KUSURU DÜZELTECEK ETKEN VE VASITA; BASIN HÜRRİYETİNDEN DOĞAN MAHZURLARIN GİDERİLME VASITASI, YİNE BASIN HÜRRİYETİDİR.[ct] (1925) M. KEMAL ATATÜRK

[ct]Comment is free, but facts are sacred.[ct] Charles Prestwich Scott

SAYGILARIMLA

https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
[ct]Kalite formalite değildir.[ct] [ct]Quality is not a formality.[ct]

Mustafa TİMUR
Mustafa TİMUR - 9 yıl Önce

[ct]Ereğli Gündem Gazetesinin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm gazete çalışanlarına ve gazeteye emeği geçmiş tüm basın emekçilerine başarılar diliyorum [ct]
Nice yıllara başarılı çalışmalara imza atacağınıza olan inancımla başarılarınızın devamını dilerim.[ct]
Mustafa TİMUR
dsp kdz ereğli ilce başkanı

SIRADAKİ HABER