Her akşam tacize uğruyoruz

Her akşam tacize uğruyoruz

Her akşam tacize uğruyoruz


Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde bir gurup üniversite öğrencisi, okul çıkışı yurda yürüdükleri yolda, sözlü tacize uğradıklarını bildirdiler.
Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü’nce bir süre önce ilçenin Doruk, Göçmenler ve Yeşiltepe mevkilerinde başlatılan dere ıslah çalışmalarında, bu bölgede bulunan köprülerin kaldırıldığını hatırlatan öğrenciler, mağdur edildiklerini öne sürdü. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği’nde eğitim gören ikinci öğretim son sınıf öğrencisi Ebru Yörübaş, arkadaşları adına yaptığı açıklamada, geç saatlerde çıktıkları okuldan, aydınlatma sisteminin bulunmadığı sokaklarda yürümek zorunda kaldıklarını, burada ise bazı kişilerce sözlü tacize uğradıklarını söyledi.

KORKDULAR, BELEDİYEDEN YARDIM İSTEDİLER 

Okul dışında yaşamlarını İlk Adımlar Kız Yurdu’nda sürdüren bir gurup öğrenci, hemen hemen her akşam maruz kaldıklarını iddia ettiği taciz olaylarının son bulması amacıyla Ereğli Belediyesi’ne giderek durumu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar’a bildirdi. Yurdun sahibi Ahmet Hasan Eroğlu, öğrencileri evlatları olarak gördüğünü, onların Ereğli’ye emanet edildiğini söyledi. Tacizlerin yaşandığı karanlık sokakların ışıklandırılmasını isteyen Eroğlu, şöyle dedi:
“Dere ıslahı nedeniyle bir çalışma yapılıyor. Bizim oradaki geçit alanlarımızın hepsi kaldırıldı. Çocuklarımız, özellikle akşamları geçecek yerler ararken karanlık noktalardan ilerlemek zorunda kalıyor. Bu zamanlarda, bazı uygun olmayan, onları rahatsız eden tutum ve davranışlarla muhataplar. Halk otobüslerinin, oraya kadar çıkmaması da, çocukların güvenliği açısından ayrı bir sıkıntıdır. Bu çocuklar bize, Ereğli’ye emanettir. Aileleri burada değiller, desteğinizi bekliyoruz.”

TELEFON IŞIKLARIYLA YÜRÜYORLAR

Arkadaşları adına konuşan son sınıf öğrencisi Ebru Yörübaş da, yurda geri dönmek için yürüdükleri yolda korku yaşadıklarını, telefon ışıklarının yardımı ile yön bulduklarını dile getirdi. Yörübaş, “Carrefour‘u kullanmak zorunda kalıyoruz çünkü diğer iki yol kapalı. O yolun girişi ve çıkında elektrik direkleri var. Ortasına geldiğimizde ise kelimenin tam anlamı ile korkuyu yaşıyoruz. Görsel ve sözlü tacizlerin hepsine maruz kalıyoruz” diye konuştu.  

“HALK OTOBÜSÜ, SAAT BAŞI VAR” 

Öğrencilerden biri ise geçmiş yıllarda, çevrede bulunun atıl haldeki bir yapıya, bir kız öğrencinin zorla sokularak şiddete uğradığını duyduklarını anlatarak, önlem alınmadığı takdirde, kendi başlarına da aynı durumun gelebileceğini söyledi. Öğrenci, okula gidiş ve dönüşlerde her an vasıta bulamadıklarını, halk otobüslerin ise saatte bir yurdun önünden geçtiğini iddia etti.  

AĞLAR: BİR TARAFINDA OLMAMIZ GEREKİR

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar ise yaşanan durumu kayıtsız kalınmayacağını ifade ederek şu sözlerle konuştu:
“Bu çalışmalar, DSİ tarafından yürütülüyor. Ancak sizin geçiş noktalarında iyileştirme yapabiliriz. Enerji bize bağlı değil ama birimde görevli arkadaşlarla ya da bizim imkanlarımızla yapılabilecek bir şey var ise aydınlatma yaparız. Çalışmaları DSİ yürüttüğü için farklı noktalara geçici köprüler yapamayız ama en yoğun olarak kullandığınız Sosyete Pazarı’nın olduğu bölgeyi Belediye ve EnerjiSa olarak daha güvenli bir hale getirmeye çalışırız. Bu durumun, bir tarafında olmamız gerekir, elimizden ne gelirse yaparız.”

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 19:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER