İmam Camisini yanmaktan kurtardı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, klimanın alev alması sonucu çıkan yangın, büyümeden kontrol altına alındı.

İmam Camisini yanmaktan kurtardı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, klimanın alev alması sonucu çıkan yangın, büyümeden kontrol altına alındı. Müftü Mahallesi Ali Molla Camisi’nde, ikindi namazına 15 dakika kala çıkan yangın, kısa süreli korkuya neden oldu. İlk müdahalesi cami imamı Mustafa Köseoğlu tarafından yapılan yangın, itfaiye erlerinin de çalışmayla söndürüldü. Cami cemaatinin namaz kılmak için camide olduğu sırada çıkan yangında, imam Köseoğlu’nun duruma zamanında müdahalesi, olası faciayı engelledi.

ELİNDEN NE GELDİYSE, HEPSİNİ YAPTI…

Mustafa Köseoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, klimadan alev çıktığını gördüğünü, bulduğu boya kovasıyla defalarca su döktüğünü, bu sırada ise telefonla aradığı itfaiyeye durumu bildirdiğini anlatarak, “baktım, içeriden ateş çıkıyordu. Hemen gittim şalterleri indirdim. Bir kova aldım, üstüne su döktüm, bir yandan da itfaiyeye haber verdim. İtfaiye gelene kadar, defalarca su döktüm. Elimden ne geldiyse onu yapmaya çalıştım” diye konuştu.

İTFAİYENİN, ‘OTOMOBİLLERLE’ İMTİHANI!..

Öte yandan, ihbardan dakikalar sonra olay yerine ulaşan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekibin; önce çarşı merkezindeki gelişi güzel parklaşmadan, sonra ise itfaiye arcına öncelik tanımayan sürücülerden dolayı zor anlar yaşadığı görüldü.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER