KADINA ŞİDDET ANLATILDI

KADINA ŞİDDET ANLATILDI
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından &[#]8220;Aile İçi Şiddet ve Kadının Şiddetten Korunması&[#]8221; konulu konferans düzenlendi.
Konferansta Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Yıldız Pekince, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde görevli Doç. Dr. Nuray Atasoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nde görevli Psikiyatri Uzmanı Özlem Yavaş, Zonguldak Barosu Avukatı Gonca Gül Avcı katılımcılara &[#]8220;Aile İçi Şiddettin ve Kadının Şiddetten Korunması&[#]8221; nedenleri, meydana geliş aşamaları, sonuçları ve son olarak da verilen cezalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Düzenlenen konferansa; Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdür Yardımcısı Veli Köktürk, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Soğuksu Polis Merkezi Amiri Barış Pekince, Mahalle Muhtarları, Polis memurları ve vatandaşlar katıldı. Konferansta konuşma yapan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Yıldız Pekince, &[#]8220;Aile içinde bireylerin arasında ilişkinin sağlam olması, bireylerin bedensel ve psikolojik temeli oluşturmaktadır. Anne ve babalar sağlıklı bireyler yetiştirmek istiyorsa birbirleri ve çocuklarıyla kurdukları iletişime çok dikkat etmelidirler. Çocuk yetiştirmek dünyanın en zor işidir. Unutmayın ki, çocuğunuzu dünyada en iyi siz yetiştirirsiniz. Tabi ki anne ve baba olarak çocuk yetiştirme sürecinde birçok hatalarımız olmuştur. Ama önemli olan geçmişte hata yapmış olmak değil, hata yaptığını fark ederek bunu kabul edip gelecekte aynı hatayı yapmamaktır&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde görevli Doç. Dr. Nuray Atasoy, &[#]8220;Hastaneye gelen hastalarda ruhsal hastalıkların kökeninde şiddet önemli oranda yer aldığına şahit oluyorum. Bir 10yıl 20 yıl önceyi düşündüğümüzde şiddet ne kadar kabul edilebilir, saklanan, gizlenen, üzeri kapatılan bir şeyken bugün artık şiddetle ilgili çok fazla bilgilendirme ve toplumu bilinçlendirme ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Tüm dünyanın sorunu şiddettir. Şiddet sadece sağlığı bozan bir şey değil. Gebelikte şiddet daha fazladır. Gebelikte şiddet mağduru çok fazladır. Çocuklar daha önemli bu alanda Anneler şiddeti aklınızdan çıkarın. 3 yaşındaki çocuk bile şiddetin farkına varabiliyor. Şiddeti tamamı ile aklımızdan çıkarmalıyız. Şiddeti tamamı ile kınamalıyız. Şiddet dinimizde bile yoktur. Şiddet bir suçtur&[#]8221; diye konuştu.
Daha sonra konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nde görevli Psikiyatri Uzmanı Özlem Yavaş, &[#]8220;Şuanda 2011 yılının 6. ayında kararname ile adımız değişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı oldu. Buda kendi bünyesinde kadına daha çok önem veren Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü kuruldu. Bu müdürlük diğer kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütmektedir. Şiddet mağdurlarına bilinç ve farkındalık arttırıcı düzeyde eğitimler verilmeli, rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmalıdır. Şiddet mağduru kişi kendisini yalnız hissedebiliyor. Bu olayın sadece kendi başına geldiğini düşünüyor. Onun için öncelikle ona rehberlik hizmeti verilmesinin doğru olduğunu düşünüyoruz&[#]8221; dedi.
Konferansta son olarak konuşma yapan Zonguldak Barosu Avukatı Gonca Gül Avcı ise, konferansa katılanlara aile içi şiddette ki cezaları anlattı. Konuşmaların ardından soru ve cevap şeklinde konferans sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2012, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER