Köpük Helikopterden, İnsanısız Hava aracına

Yaklaşık 8 yıl önce küçük bir köpükten yaptığı helikopter sevdasıyla, başladığı merak ile model uçağa geçen Mehmet Günsel isimli esnaf, son olarak insansız hava uçağı projesi üzerinde çalıştığını ve 10-15 gün içerisinde faaliyete geçireceğini belirtti.

Köpük Helikopterden, İnsanısız Hava aracına

Yaklaşık 8 yıl önce küçük bir köpükten yaptığı helikopter sevdasıyla, başladığı merak ile model uçağa geçen Mehmet Günsel isimli esnaf, son olarak insansız hava uçağı projesi üzerinde çalıştığını ve 10-15 gün içerisinde faaliyete geçireceğini belirtti.

Model uçak işini hobi olarak yaptığını ve çok zevkli bir iş olduğunu dile getiren Günsel, tek sorunlarının yaptıkları model uçakları uçurabilecekleri geniş bir alanlarının olmadığını ve bu anlamda yetkililerden kendilerine uçuş alanı yapmalarını istediklerini belirterek, model uçaklara olan tutkusunu ve çalışmalarını şu şekilde anlattı;

“Bu işe ilk olarak 2006 yılları gibi küçük bir köpükten helikopter sevdasıyla başladım, tabi asıl işin temeline geldiğimiz zaman hepsi bir uçuş hastalığı, uçuş sevdası, ve bu şekilde başladı. Bu artarak devam etti. Model helikoptercilikten, model uçağa geçtim, tabi bunlar periyot halinde oldu. Bu bizim hobimiz oluyor. İlk önce bir kit dediğimiz modeli alıyoruz, model güzelce monte ediliyor. Monte edildikten sonra güzelce ayarları yapılıyor, Elektronik ayarları yapılıyor, yapıldıktan sonra bunlar sahada uçuruluyor. Tabi bu anlamda kırımlar yaşıyoruz, onlar tamir ediliyor, etrafımızda yaklaşık bizim gibi 15- 20 kişilik bir grubumuz var. Cumartesi -Pazar günleri toplanıp Aydınlar köyü Midilli Park yanındaki boş arazide uçuş alanında uçuş yapıyoruz. En son olarak havadan insansız çekimleri video ve fotoğraf çekimi için, yaptığımız bir proje Hegzakopter dediğimiz alet üzerine çalışıyorum projem onun üzerine yaklaşık onu da 10-15 gün içinde hayata geçireceğim” dedi.

“UÇUŞ ALANI SIKINTIMIZ VAR”

Bu işin bütçesi ve temel maddesini de anlatan Günsel, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

Bu işin temel maddesi sağlam bir kumanda olması gerekiyor. Buna bir defa ya mahsus para veriliyor. Ondan sonra bir kumandaya 1’den fazla model atılıyor. Yani 30-40’a kadar yolu var. Tek kumandayla birden fazla modeli uçurabiliyorsunuz. Bu işe minimum seviyede başlanmak isteniyorsa 400-500 TL gibi rakamı gözden çıkarması gerekiyor, Bizim uçurduğumuz modellerde yakıtlı helikopter ve uçak var, havadan görüntü almak için HEGZA dediğimiz 6 pervaneli insansız hava aracı var. Bunların son noktası tribün motorlu dediğimiz uçaklar var. Bildiğimiz jet motoru ile çalışıyor. Bunlar saatte 300-400 km hıza ulaşabilen uçaklar. Bizler bu işle daha fazla yerlere gitmek istiyoruz ama bir yerde tıkanıyoruz. Çünkü Ereğli’de gerçek anlamda uçuş pisti sorunu var. Hatta bu şekilde Adapazarı, Düzce, İstanbul ve Ankara olsun bir takım modelciyi de Ereğli’ye çekebilme imkânımız olabilir, Yani toplu festival düzenlenebilir” şeklinde konuştu.

“GÖNÜL VERMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIMIZ BİZLERLE İRTİBATA GEÇEBİLİRLER”

Bu işe gönül vermek isteyen vatandaşlarında kendileri ile irtibata geçebileceğini ifade eden Günsel, bu iş içerinde 15-20 arkadaşımız var. Kendimize ait bir atölyemiz var. Bu işi merak eden arkadaşlarımız ve gönül vermek isteyen arkadaşlarımız varsa bizlerle m_azaklioğ[email protected] adresinden irtibata geçebilirler.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 06:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
yuksel
yuksel - 10 yıl Önce

GELİYOR ABIM HAVA SAHANIZ BASKANIM YAPIYOR ONUDA

SIRADAKİ HABER