Kutlama Mesajları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayarmı Kutlama Mesajları

Kutlama Mesajları

ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN

Bugün; Türkiye Büyük Milet Meclisinin açılışının 95.Yılı ile Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün aydınlık yarınlarımızın güvencesi sevgili çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Ulusça büyük bir sevinç ve coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından olan, milli irademizin birlik ve beraberlik duygularıyla temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin bağımsız ve özgür yaşama azim ve kararlılığının en önemli örneğidir. Milletimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla geleceğini belirleme hakkına sahip olmuş, Meclisimiz 23 Nisan 1920´de toplanarak aldığı tarihi kararlarla ülkesinin sahipsiz olmadığını tüm dünyaya duyururken, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunup kollanması ve bağımsızlık yolunda yürütülen çalışma ve çabaları yönlendirmiş,Bağımsızlık mücadelesi veren milletimizin, ordumuzun umutlarını güçlendirerek zafere olan inancını, azmini, gücünü arttırmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi tüm bunları yaparken bağımsız, özgür, egemen bir devletin de temelini oluşturmuştur.Milli egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden Büyük Önder ATATÜRK, onlara duyduğu güveni, sevgiyi, değeri en güzel şekilde göstermiş, cumhuriyetimizin çocuklarımızın, gençlerimizin güvencesinde onların omuzlarında yükseleceğine, sonsuza dek yaşatılacağına olan inancını ortaya koymuştur.Bizler de çocuklarımızın kendilerinden beklenen sorumluluk duygusuyla hareket ederek, Ülkemizin daha da gelişmesi, kalkınması yönünde her türlü çabayı göstereceklerine, önemli başarılarla geleceğimize yön vereceklerine yürekten inanıyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer halkımızın ve en değerli varlığımız sevgili çocuklarımızın, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum.

KDZ EREĞLİ İLÇE KAYMAKAMI İBRAHİM ÇAY

´´ 23 Nisan 1920, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün En Büyük Eserim diye övdüğü Meclisimizin açıldığı, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği, Millet olarak milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 95. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Bu anlamlı gün, milletimizin kendi kaderine hakim olmak için başlattığı büyük ve onurlu yürüyüşün en önemli adımıdır.Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK; “Büyük Millet Meclisi, Türk Milletinin yüzyıllardır süren arayışlarının özeti ve onun kendi kendini yönetmek bilincinin canlı simgesidir. Türk Milleti, alın yazısını Büyük Millet Meclisinin eline bıraktığı günden başlayarak, karanlıkları sıyırıp kaldırmış ve umutları boğan yıkımlardan, milletlerin gözlerini kamaştıran güneşler ve zaferler çıkarmıştır.” diyerek Milli Egemenliğe verdiği öneme işaret etmiştir.

Türkiye´yi, çağdaş, demokratik, laik, bilgi çağını yakalamış, mutlu ve güvenli bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak, en önemli sorumluluğumuzdur. Sorumluluğumuzun bilinciyle; Ulu Önder Atatürk’ün “sizlerden çok şey bekliyoruz” diyerek hürriyet ve demokrasiyi armağan ettiği çocuklarımızın ve Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kutlu olsun.´´

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR

Büyük Önder Atatürk, bu önemli günü çocuklara adayarak, dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmiş ve ülkemizin çocuklarına verdiği önemi ortaya koymuştur. En değerli varlıklarımız olan çocuklar, geleceğimizin mimarlarıdır. Bizlerde çocuklarımızla birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın sevinci içindeyiz. Yarının büyükleri olan çocuklarımıza armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan bu özel günün sahipleri çocuklarımızın topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi bizlerin sorumluluğudur. Bu nedenle hayatın her alanında onların yanında olmalı, sevgi dolu ortamlarda yaşamalarını sağlamalıyız.Dünya çocuklarına bu bayramı armağan eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyorum.

KDZ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI OPR DR HÜSEYİN UYSAL

“23 Nisan 1920 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açıldığı, müstesna bir yere sahip olan gündür.Atatürk´ün Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açıldığı günü Bayram olarak armağan ettiği çocuklarımız, umudumuz ve geleceğimizin güvencesidir.Millet egemenliğini ilelebet koruyarak emanete sahip çıkacak çocuklarımızı; , araştıran, sorgulayan, öğrenen ve her alanda kendini sürekli geliştiren bireyler olarak yetiştirmek en büyük sorumluluğumuzdur.Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz milletimize hizmette bulunan ve ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını rahmet ve minnetle yâd ediyor,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI (GMİS) YÖNETİMİ

Çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutluyoruz. Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi verdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla ulusumuz tüm dünyaya egemenliğini ve bağımsızlığını ilan etmiştir.TBMM’nin açılışı ve Cumhuriyetimizin ilanıyla Anadolu insanı demokratik bir ortamda hak ve özgürlüklerini kullanmanın ayrıcalığına kavuşmuş, devletin gerçek sahibi olmuştur.Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle devlet yönetiminin millete ait olduğunu vurgulamıştır.Ulusumuzun verdiği bağımsızlık ve egemenlik savaşının ardından ülkemizin kalkınması için yeni bir mücadele başlatılmıştır.Nitekim Atatürk ve arkadaşları, kalkınma için Zonguldak’ın önemini daha o günlerden görmüş ve maden ocaklarına sahip çıkmışlardır. Kuşaklar boyu aktarılan üretim kültürüyle çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak üzere ülkemiz için ürettik, üretmeye devam ediyoruz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ EREĞLİ İLÇE ÖRGÜTÜ

1.nci Dünya Savaşı sonrası, Mondros mütarekesi ve Anadolu’nun dört bir köşesinin işgal edilmesi ile başlayan, 15 Nisan 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgali, 19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile devam eden süreç, 23 Nisan 1920’de Ankara’da TBMM’nin kuruluşu ile noktalandı. Meclisin açılışı, Temsilciler Kurulu adına Mustafa Kemal imzalı 21 Nisan 1920 tarihli bildiriyle şöyle duyuruluyordu.Nisan’ın 23 üncü günü, Cuma namazından sonra Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılacaktır.İşbu bildiri hemen tez elden en sapa köylere, en küçük askeri birliklere, bütün örgüt ve kurumlara ulaştırılacak, her yere asılacak, çoğaltılarak dağıtılacaktır. “Ulu Tanrı’dan tam başarıya ulaştırmasını dileriz.” Ulusal Kurtuluş Savaşı, bağımsız, laik, demokratik, hukuk devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu böyle bir süreçle başladı.Dünya’nın ilk anti-emperyalist kurtuluş savaşını Atatürk’ün önderliğinde, bu meclisle kazandık.En zor koşullarda, en kritik konularda tüm kararlar, demokratik bir ortam içinde tartışılarak alındı ve bir demokrasi örneği verildi.Bu meclis Saltanatı ve hilafeti kaldırarak, kişisel egemenliğin yerine ulusun egemenliğini ilan etti.Bu meclis, yoksul, geri bıraktırılmış, sömürülen ülkemizin, yeniden ayağa kalkarak, çağdaş, demokratik, uygar ülkeler arasına girmesini sağlayan temelleri atmıştır.Ancak ne varki 1950’lerden itibaren genç Cumhuriyetimizin, genç demokrasimizin özünü kavrayamamış bir anlayış, “Siz isterseniz hilafeti bile geri getirirsiniz” yada 1980’lerde “Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz” mantığıyla, gelişmekte olan demokrasimizi sulandırmaya, sığlaştırmaya başladı.Biz CHP’si olarak bağımsız, laik, demokratik, sosyal, hukuk devletimizin, Cumhuriyetimizin temel değerlerini savunmaktan, bu değerler için mücadele etmekten asla geri durmayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar tüm ülkemize esenlikler dileriz.

KDZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI YAŞAR TETİKER

Her yıl 23 Nisan gününü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlamaktayız. Aynı zamanda Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Dünya üzerinde kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu vesile ile Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 95.Yıldönümünü; Bütün çocuklarımızın ve Türk Ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.Ülkemiz tarihinin en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasıyla, 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, neredeyse yok olan ülkemiz küllerinden yeniden doğmuştur. Milli Mücadele ile birlikte, eşsiz bir kahramanlık mücadelesi veren ecdadımız, ülkemize bağımsızlığını ve hürriyetini kazandırmış, dünyadaki tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bin bir yokluk ve çok zor şartlarda verilen Milli Mücadele, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, bize ve bizden sonraki nesillere rehber olmaya devam edecektir. Ülkemizin her ferdinin, atalarımızdan aldığımız bu bağımsızlık ve hürriyet ruhunu muhafaza etmesi ve gelecek nesillere taşıması, ülkemizin karşı karşıya kalabileceği zor zamanlarda en büyük gücümüz olacaktır. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, “Muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğu” hiçbir zaman unutulmamalı ve unutturulmamalıdır.23 Nisan, ülkemiz için tarihi bir dönüm noktası olmasının yanı sıra, dünya tarihine geçmiş uluslar arası bir bayramın da başlangıcı olmuştur. Her zaman, yurtta ve dünyada barışa büyük önem veren Ulu Önder Atatürk, bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederek dünya çocuklarına armağan etmiş, dünya barışına da büyük katkıda bulunmuştur. Her yıl ülkemizde buluşan dünya çocukları, barış elçileri olarak dünyanın dört bir köşesine dağılmakta, dünya barışına yeni filizler bırakmaktadır. Dünyanın acımasız bir savaş ortamı içinde olduğu bir dönemde, dünya çocuklarına armağan edilen bu bayram, Ulu Önder’in ufkunun ne kadar geniş olduğunun örneklerinden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle; yöremiz, bölgemiz, ülkemiz ve dünya çocuklarının bayramını kutluyor, bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı ve hürriyeti için canını vermiş, canını vermekten kaçınmamış şehit ve gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum.”
 
 
AK PARTİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI M.FATİH ÇAKIR
 
 
Tarihi büyük ve unutulmaz zaferlerle, kahramanlıklarla dolu Türk Milletinin Kurtuluş Savaşından başarıyla çıkmasında büyük pay sahibi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 95. kuruluş yıl dönümüne ulaşmanın milletçe gururunu yaşıyoruz.Bu milli onur gününün çocuk bayramı olarak kutlanması için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti ’nin ebediyen var olmasının teminatı olan çocuklarımıza bu bayramı armağan etmiştir. Çocuklar, sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren, geleceğimizin güvencesi, en değerli varlıklarımızdır. Ülkemizin teminatı sevgili çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları geleceğe hazırlamak hepimizin sorumluluğudur. Yarınları teslim edeceğimiz çocuklarımıza ilgi, anlayış ve sevgi göstererek her zaman hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Bunun için, çocukların sağlıklı büyümeleri ve eğitilmeleri gerekir. Ahlaklı, dürüst, vatansever olarak yetiştirilen insanlar, ülkeleri için bir teminattır.AK Parti Hükümetleri olarak, aydınlık geleceğimiz çocuklarımız için, gelecekleri adına bir çok çalışmalara imza atmış ve özellikle eğitim alanında önlerinde bulunan engelleri ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan Bütçenin ilk sırada yer alması bunun bir göstergesidir.Hükümetlerimizin genelde sürdürdükleri çalışmalar, Ereğli İlçemizde de yansımalarını bulmuştur. Birçok okul inşa edilerek eğitime kazandırılmış, birçok okulumuzun da inşası ve planlaması devam etmektedir.
 
MHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAYI ZEKİ ÇAKAN
 
Cumhuriyetimizin kurucusu ve İlk Meclis Başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli iradenin hayat bulduğu bu günü, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklarımıza, ulusumuza ve dünya çocuklarına hediye etmesi çok büyük bir anlam ifade etmektedir. Bu anlamlı günün 95’inci yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.
Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER