Mahalleli ayağa kalktı... Yolu kapattılar

Mahallenin tepkisi sürüyor.

Mahalleli ayağa kalktı... Yolu kapattılar

Zonguldakın Ereğli ilçesinde Muhammet Ali Çınarın sac yüklü TIRın altında kalarak can vermesinin ardından mahalleli yolu çöp kovaları ve araçlarla trafiğe kapattı. Mahalle halkı alternatif yolun açılmasıyla dağılmaya ikna oldu.

Ereğli ye bağlı Kışla Mahallesi Potbaşı Sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen kazada arkadaşları ile birlikte yolun karşısında ki oyun parkına gitmek için yola çıkan 5 yaşındaki Muhammet Ali Çınar, T.K. ,idaresindeki 67 TY 925 çekici ve 67 TY 926 dorse plakalı TIRın altın da kalarak feci şekilde can verdi. Yaşanan kazada hayatını kaybeden Muhammet Ali Çınarın ailesi yas ve gözyaşına boğulurken, aynı yolda sürekli kazaların yaşandığını kaydeden mahalle halkı olaydan hemen sonra yolu çöp kovaları ve arabalarla trafiğe kapattı. Mahalle halkı Gülüç Deresinin yanında bulunan ve Karayolları tarafından yapılan yol çalışmasında kapatılan eski yolun yeniden trafiğe açılmadan yolu açmayacaklarını söylemesi üzerine İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük olay yerine gelerek mahalle halkını sakinleştirmeye çalıştı. Yaşanan olayı AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’a mahalle sakinlerinin taleplerini ileten Emniyet Müdürü Fahri Küçük, sorunun çözülmesi için yoğun çaba gösterdi.

Kısa süre sonra köy programlarını keserek olay yerine gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu mahalle sakinlerine başsağlığı diledi. Kışla mahalle muhtarı Muhammet Demir aynı yolda sürekli kazaların yaşandığını bu günde yine üzücü bir olay yaşadıklarını söyledi. Dere kenarındaki eski yolun yeniden açılmasını ve mahalle arasındaki yolun trafiğe kapatılmasını isteyen Demir “Bizlerin, insanların artık sabrı kalmadı. İnsanların hepsi dolu. Ölen çocuk hepimizin çocuğu. Komşumuz değil şu an hepimizin yüreği yanıyor. Daha bir hafta önce yine burada bir çocuğa araç çarptı. Allah’tan ona bir şey olmadı, gittim kucağıma kendim aldım. Ama bu çocuğumuzu kucağıma alamadım. İnşallah biz bu gün bu yolu açarız ve mahallemizde bir daha böyle üzücü olaylar yaşanmaz” dedi.

BENDE 6 YAŞINDAKİ KARDEŞİMİ TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİM

Mahalle halkına baş sağlığı dileyen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, kendisinin de 6 yaşında ki kardeşini trafik kazasında kaybettiğini, yaşanan acıyı çok iyi anladığını ve bu nedenle tüm riskleri alarak eski yolun trafiğe açılacağını söyledi. Çaturoğlu konuşmasında Biz durumun hassasiyetine binaen riskte alarak kaymakamımız ve müdürümüzle görüştük, bu akşam bu yolu açacağız” dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜNE YANIMIZDA BİR TEK SİZ VARDINIZ TEŞEKKÜRÜ

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlunun konuşmasının ardından mahalle halkı Emniyet Müdürü Fahri Küçüke kaza dan hemen sonra yanlarında bir tek kendisinin olmasından dolayı teşekkür ettiler. Emniyet Müdürü Fahri Küçük ise konuşmasında olay sonrası gerek Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve gerekse Kaymakam Nazım Madenoğlu’na durumu aktardığını ve kendileri ile hep istişare halinde olduğunu belirterek, onların emirleri doğrultusunda hareket ettiğini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinin yanına gelen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ta mahalle arasındaki yolun dubalarla kapatılıp, araç trafiğinin eski yoıldan verilebileceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar kendi imkanları ile buldukları kepçe ile daha önce karayolları tarafından kapatılan dere kenarındaki eski yolu yeniden trafiğe açtı. Yolun trafiğe açılması ile birlikte mahalle sakinleri de eylemi sona erdirip evlerine döndü.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 23:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER