O Ses’in Evin’i, yine büyüledi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, aralarında Aşık Veysel ve Neşat Ertaş’ın da bulunduğu 6 halk ozanı eserlerinin, düzenlenecek ’20. Yüzyıl Ozanları’ konseriyle yeniden seslendirileceği bildirildi.

O Ses’in Evin’i, yine büyüledi
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, aralarında Aşık Veysel ve Neşat Ertaş’ın da bulunduğu 6 halk ozanı eserlerinin, düzenlenecek ’20. Yüzyıl Ozanları’ konseriyle yeniden seslendirileceği bildirildi. Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği kurucusu Cihangir Bilgin, türküleri yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Bilgin, dernek binasında düzenlenen ‘sanat forumunda’ 50’ye yakın davetliye hitaben yaptığı konuşmada, Halk Müziği Topluluğu tarafından konser verileceklerini belirterek şunları kaydetti: “Dernek olarak bu akşam, bir sanat forumu düzenleme kararı aldık. Amacımız türküleri yaşatmak; gönülden gönle, dilden dile, sözden söze türkülerle bir paylaşım yapmaktır. Organizasyonu yapmayı, hem sanat faaliyetlerimizi sürdürebilmek hem de halk sanatına dair bir sahiplenme ve görev olarak addediyoruz. Halk Müziği Topluluğumuz tarafından vereceğimiz konser, 23 Kasım Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda olacaktır. Tüm sanatseverleri, konserimize bekliyoruz.” Sanat eğitmeni Cihangir Bilgin, foruma katılanları tek tek tanıttı, konser hakkında bilgiler verdi. Foruma katılanlar ise sanatsal faaliyetler sırasında karşılaştıkları zorlukları aktardı, çözüm aradı.
 
O SES’İN EVİN’İ, YİNE BÜYÜLEDİ
 
Düzenlenen sanat forumunda, dernek üyeleri tarafından mini bir konser verildi. Ulusal bir kanalda düzenlenen ‘O Ses Türkiye Çocuklar’ yarışmasında finale kadar yükselen lise öğrencisi Evin Bal, ‘Şiire Gazele’ isimli türküyü seslendirdi. Bal’ın performansına, dinleyen davetlilerde eşlik etti. Forum, yaklaşık 2 saat sürdü.
 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER