Polis eş zamanlı baskın düzenledi

Zonguldak İş Adamları Derneği ve 3 iş yerine paralel yapıya mali kaynak sağladıkları iddiasıyla eş zamanlı baskın düzenlendi.

Polis eş zamanlı baskın düzenledi
İHA-Zonguldak İş Adamları Derneği ve 3 iş yerine paralel yapıya mali kaynak sağladıkları iddiasıyla eş zamanlı baskın düzenlendi. 

Zonguldak’ta polis ekipleri sabah erken saatlerinden itibaren Zonguldak İş Adamları Derneği (ZONİAD) ve derneğe üye olduğu iddia edilen bir tekstil fabrikası, bir mali müşavirlik ve bir oto galerisinde paralel yapıya mali kaynak sağladıkları iddiasıyla sabah 09.00´da eş zamanlı olarak baskın yaptı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü, Mali Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğü´ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen soruşturmada şimdilik herhangi bir gözaltı olmazken, soruşturmanın gizliliği olduğu belirtildi.

Polis dernek binasından araştırmak üzere gerekli evrak ve belgeleri alarak incelemek üzere emniyete götürdü. Basın mensuplarına açıklama yapan ZONİAD Başkanı Halit Demir, Malumunuz sabah 09.00 gibi emniyet ve maliyeden görevli arkadaşlar derneğimize gelmişler arama yapmak zorunda olduklarını, bir şikayet olduğunu söylemişler biz de kendilerine yardımcı olduk. Güzel usturuplu bir şekilde aradılar. Almak istedikleri bütün evrak ve kayıtları aldılar. Bir suç unsuruna rastlayıp rastlamadıklarını sonra anlayacağız. Bazı şeyleri alıp götürdüler. Bize göre bir şey yok ortada ama bize göre bu bir sindirme operasyonu, bir korkutma operasyonu. ´Bu derneğin üyelerini azaltabilir miyiz´ operasyonu, zaten yeterince azaldı. Bu işin faydasına inanan insanlar burada. Bir şikayet varmış geldikleri nokta o bizim eski bir arkadaşımız eski bir üyemiz şikayette bulunmuş. Acaba kayıtlarda yazdığı gibi bir şekilde mi şikayette bulunmuş bunlara bakacağız. Biz de o arkadaşımız hakkında şikayetçi olacağız ve mahkemeye vereceğiz. Çünkü derneğimizi ve ismimizi lekeler bir vaziyette yapmış bunu eğer öyle bir şikayette bulunmuşsa biz ondan şikayetçi olacağız. O bulunmamışsa başkası bulunmuşsa o da ne yaparsa yapsın. Bunun haricinde bizim çok fazla söyleyecek bir şeyimiz yok. Türkiye´nin çok sıkıntı günleri olmasına rağmen çok üzülerek geçtiğimiz günlerde burada da yaşadık şehit haberleri gelirken böyle algı operasyonlarıyla memleketin gündemini değiştirip insanları korkutup kaçırma gibi bir şey yapılması bizleri haliyle üzüyor. Bu yapıymış falan bunlar çok çirkin şeyler. Bir ülkede paralel yapı varsa bunu temizlemek devletin görevidir. Paralel yapı varsa şimdiye kadar neredeydiler niye temizlememişler? Terör örgütü dedikleri yerin silahı nerede bu zamana kadar gördünüz mü? Bu dernekten bu hizmete yakın arkadaşlardan bir sürü tanıdığınız var mı? Bugüne kadar bir silah bir cinayet duydunuz mu? Bu kadar basit şeylerle bu insanları suçlamak hem bize dokunuyor hem de vatana, memlekete yazık oluyor. Bu insanları birbirine düşürmekle ilgili çaba harcıyorlar ama biz Allah’ın izniyle bu tuzağa düşmeyeceğiz. Hiçbir üyemiz hiçbir arkadaşımız da bu tür şeylere inanıp, kanıp, devletine, milletine bir ters düşünce içerisine girmez dedi.



BASKIN ANLAMINDA DERNEĞİMİZE İKİNCİ KEZ OLUYOR


Dernek binasına ikinci kez baskın yapıldığını söyleyen ZONİAD Başkanı Halit Demir, “Diğer baskın yapılan oto galeri, tekstil firmaları derneğimize üyedir ve yönetim kurulumuzdadır. Bu arkadaşlar gitmişler onların da evraklarını almışlar. Zaten uzun zamandır bizim üyelerimizin hepsinin muhasebe kayıtları evrakları kimisinin ikinci kimisinin üçüncü kez inceleniyordu. Bugün de gidip gene aynı evrakları alacaklar. Bizim üye arkadaşlarımızın hepsi en az iki üç ve dört kez denetlenen firmalarımız var. Daha önceden olan bu ama böyle baskın anlamında derneğimize böyle bir kere daha olmuştu. Bugün ikincisi oldu ama iş adamlarımıza ilk kez oluyor” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 06:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER