Saydam,Gümeli’de tarih yazıyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, kısıtlı imkanlara karşın yaptığı hizmetlerle adından söz ettirirken, gerek alt yapı, gerekse üst yapı çalışmalarıyla beldesini modern bir görünüme kavuşması için ortaya koyduğu çalışmalarla halkın takdirini kazanıyor.

Saydam,Gümeli’de tarih yazıyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, kısıtlı imkanlara karşın yaptığı hizmetlerle adından söz ettirirken, gerek alt yapı, gerekse üst yapı çalışmalarıyla beldesini modern bir görünüme kavuşması için ortaya koyduğu çalışmalarla halkın takdirini kazanıyor.

SAYDAM’DAN SU HAMLESİ…

Beldenin yol ve su sorunlarının çözümünde büyük mesafeler kaydeden Saydam, yapılan hizmetlerle adeta beldede tarih yazıyor. Birbirinden kilometrelerce uzak olan mahalleler arasındaki su şebekesini yenileyip akıllı su sayaçları takan Saydam, birçok yolun menfez sorununu çözerek, Gümeli’nin en büyük sorunlarının başında gelen yolproblemini de sorun olmaktan çıkarıyor.

GÜMELİ KABUĞUNU KIRIYOR

Diğer yandan Belediyenin dar ve kısıtlı bütçesine rağmen belediyeye yeni iş makineleri kazandırarak halkın gönlünde taht kuran Gümeli Belediye Başkanı Saydam “Gümeli’ye hizmet etmek sevdadır, gönül işidir aşk’tır” sloganıyla yoluna emin adımlarla ilerlemeyi sürdürüyor.

SAYDAM “BÜYÜK İŞLER YAPTIK”

Göreve başladığı 2009 yılından bu yana beldede yaptığı çalışmaları Posta 67 Gazetesinde değerlendiren Gümeli Belediye Başkanı Saydam, beldesinin coğrafi konumu tabiat şartlarının olumsuz olmasından dolayı yol ve su hizmetlerin meşakkatli ve zor olduğunu ama bu zorlukların aştıklarını vurgulayarak,2009 yılından bu yana toplamda ana boru ve dağıtım borusu olmak üzere 200 kilometreye yakın su borusu döşediklerini söyledi.

HİZMET AŞKIYLA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Hiçbir zorluğun Gümeli Beldesine hizmet etme aşkından daha büyük olamayacağının altını çizen Saydam yapılan hizmetleri şöyle sıraladı;

“Hizmet aşkıyla gece gündüz, yaz kış demeden beldemiz için çalışıyoruz. Bozuk yollarımızı kendi imkanlarımız ve iş makinelerimizle düzeltiyoruz. Yaptığımız çalışmalardan bahsedecek olursak, Akcakoyun Cem Evi önü parke taşı yaptık. Beldemizin tek spor tesisi olan kapalı spor salonunun çevre düzenlemesi, parke taşı ve menfez yapımını gerçekleştirdik. Erenköy Çamlıçukur ile Karagölde arasındaki dereye aşırı yağışlarda bir daha taşkın sel olmaması için menfez yaptık. Belediye parkına dağdan gelen cazibeli su ile fıskiyeli süs havuzu yaptık. Beldemizin ortaokulunun bahçesine çocuklarımız daha temiz alanlarda oynayabilsinler diye parke ile döşedik.

“İLK ÇÖP KAMYONUMUZU HİBE EDEN NARLIDERE BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.”

CHP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa’nın projesiyle İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur beldemize binek hizmet aracı ile çöp kamyonu hibe etmiştir. Beldemiz tarihinde ilk defa çöp kamyonuna sahip olmuştur. Buradan özellikle Genel Başkan Yardımımız Veli Ağababa’ya ve Narlıdere Belediye Başkanımız Abdul Batur’a sonsuz teşekkür eder şükranlarımı sunarım.

“FINDIK DÖNEMİ NÜFUSUMUZ 5 BİN”

Beldemizin normal şartlardaki nüfusu 2 bin civarında olduğu halde, fındık hasadı mevsiminde beldemizin nüfusu 5 bin civarına çıkmaktadır. Mevcut su şebekemiz fındık hasadında çoğalan nüfusa yetmediğinden İller Bankası ile ortaklaşa bir proje gerçekleştirdik ve hayata geçirdik. Vatandaş devlet ve millet işbirliği ile yapılacak bu proje ile bundan sonra beldemizde kesiklikle su sorunu ortadan kalkacak. Özellikle Akçakoyun ve Atyaylası mahalleleri bu sorunun muhataplarıydı. Sonun ortadan kalktı bunun müjdesini de halkımıza buradan veriyoruz. Belde sınırları içinde kalan Çömlek yoluna çakıl döktük, kış aylarında vatandaşlarımız rahatlayacak.

Fındıkağılı Mahallesi ve beraberindeki küme evlerindeki çok eski olan su şebekesini yeni baştan yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki meskenlere akılı su sayaçlarının montajı da bitmek üzere. Kale Mahallemizdeki Cem evini tadilata aldık ve en kısa sürede bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine yeniden açtık. Gümeli Merkez Mahallesi Cem evinin temelini attık ve yapımı son hızla devam ediyor.

“NURİ TEKİN VE YOL ARAKADAŞLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Gümeli beldesinin en büyük eksikliğinden birisini, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in Atatürk heykelini beldemize hediye etmesiyle ortadan kaldırdı. Şahsım ve halkım adına Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.

SAYDAM’DAN 2016’DA ASFLAT MÜJDESİ

2016 yılında Gümeli mahalle yollarının asfaltla buluşacağının müjdesini veren Saydam konuşmasını şöyle bitirdi;

“Çalışmalarımızın önceliğini su ve yol yapım işlerine ayırıyoruz. Beldemiz genelinde suyu ve yolu olmayan yerleşim yerimiz kalmayacak. Meskenlerin yüzde 50’nin akıllı su sayacını taktık. Beldemizin su sorununun da yüzde 85’nin çözdük. Buradan vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. İnşallah 2016 yılında Gümeli Beldemiz asfalt ile tanışacak. Yaklaşık 20 kilometrelik mahalle yollarımızı asfalt dökerek halkımızın hizmetine sunacağız. Gümeli mahalleleri tarihinde ilk defa asfalt yol ile tanışacak. Bunun çalışmalarını yaklaşık iki yıldır sürdürüyoruz. Neticesini de 2016 yılında alacağız.

SAYDAM “SÖZLERİMİZİN HEPSİNİ TUTUYORUZ”

Ben ve çalışma arkadaşlarım Gümeliliyiz. Bizim tek sevdamız var oda Gümeli Beldesi. Seçimlerde vatandaşlarımız verdiğimiz her sözü yerine getireceğiz. Çünkü bu coğrafya bizim. Gümeli Beldesini yaylalarıyla ve doğal yaşamı ile bölgemizin en güzel yerleşim yerlerinden birisi yapmak için ben ve yol arkadaşlarım söz verdik. Bunuda inşallah yerine getireceğiz. Bizim önceliğimiz önce insan. Bu vesile ile tüm Gümeli halkının, Alaplı ve bölge insanımızın Mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum, vatandaşlarıma, bölge insanıma sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini canı gönülden diliyorum”

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER