Tosun ve Karaduman’dan KGD’ye ziyaret

Tosun ve Karaduman’dan KGD’ye ziyaret

Tosun ve Karaduman’dan KGD’ye ziyaret

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez ilçe Başkanı MetinKaraduman Karaelmas Gazeteciler Derneği KGD’yi ziyaret etti.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ile Merkez İlçeBaşkanı Metin Karaduman Karaelmas Gazeteciler Derneği KGD’yi ziyaret etti.Ziyaret sırasında İl Başkanı Zeki Tosun yaptığı konuşmada vatan hainlerininyapmak istediği ama gerçekleştiremediği  darbe girişimi ve sonrası ile ilgili bilgilerverdi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun yaptığı konuşmasında şunlarısöyledi.

“15 Temmuz akşamı biliyorsunuz ülkemizde menfur bir saldırıoldu. O günden beri bütün halkımızla birlikte meydanlardayız. FET֒nun askerkıyafeti giymiş hainleri, ülkemizde birlik ve beraberliği bozmak için o akşambir girişimde bulundular. Allah’a şükür ki, halkımızın büyük bir direnişi ilekarşılaştılar ve onların gayretleriyle ve hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın  üstün gayretiyle bu girişim engellendi. 15Temmuz akşamından beri meydanlardayız, demokrasi nöbetimizi  halkımız ve siyasi parti ayrımı gözetmeksizinbirlik ve beraberlik içinde devam ettiriyoruz. O günden beri bizimle birlikteolan bütün Zonguldak halkına ayrıca teşekkür ediyoruz. Karaelmas GazetecilerDerneği başkanı ve yönetimindeki arkadaşlara, ayrıca başkanımız ZonguldakPlatformu’nun da içinde onlarında bu süreçte çok büyük destekleri oldu. Onlariçinde tekrar kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu birlik, beraberlik bizdeolduğu müddetçe bizim Türk ulusunun kimse sırtını yere getiremez diyorum bunuda tüm dünyaya 15 Temmuz’da gösterdik. Bundan sonra bizlere düşen bu birlik,beraberliğin yine aynı şekilde devam etmesidir. Biliyorsunuz biz 15 Temmuz’danbaşlayarak bu süreci hiç siyasallaştırmadan yürütmek için elimizden gelen tümgayreti gösterdik. Bütün Zonguldak halkına, tüm siyasi partilere de teşekkürediyorum, sivil toplum kuruluşlarına. Sanıyorum en güzel örneği  bütün siyasi partilerin genel başkanlarınınposterlerini asmak oldu. O da bizi tüm Türkiye’ye duyurdu ve ben Ankara’dateşkilat başkanımızdan övgü aldık. Başta da söylediğim gibi bundan sonra birlikve beraberliği bozmadan bu ülke için, şehrimiz için çalışmamız gerekiyor,nöbetimiz hala devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman nöbet bitti derseo güne kadar biz meydanlarda olacağız. Bütün Zonguldak halkını her akşam20.30’da Madenci Anıtı’nda bekliyoruz.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav iseziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şu görüşlere yer verdi.

“15 Temmuz aslında bir milattır. FETÖ terör örgütününülkemizde yapmaya çalıştığı haince ve hunharca bir saldırının geripüskürtüldüğü aslında anılması gereken bir gündür. Tabiri caizse aslında darbeasıl darbe girişimine darbe vurmuştur halkımız, vurmaya da devam ediyor. İşteher gün Türkiye genelinde binlerce kişi sokaklara dökülüp bu girişime tepkigösteriyor. Tabi biz gazeteciler anlamında da özel bir yeri var. Şöyle ki;  bundan önceki darbelere bakıldığı zamanAbdülhamit Han’dan bu tarafa  darbelerebakıldığı zaman gazetecilik, gazete, medya hep darbenin tarafı olmuştur. Ama buolduğu için de açıkçası bizim hep boynumuz bükük kalmıştır. Hem darbegirişimlerinde, hem darbelerde medya bu işin bir tarafı olduğu için, hemkullanıldığı için, hem lokomotif olduğu oluşturduğu için bir taraf olmuştur,bundan önce de hep boynu bükük kalmıştır. Çok şükür bu darbe girişiminde medyainanılmaz bir duruş sergiledi Cumhurbaşkanımız olsun, diğer liderler olsunövgüler yağdırdı, bu tespit edildi. Gerçekten medyanın bu duruşu biziZonguldak’taki medya mensupları olarak da onurlandırdı. Gazeteciler örgütüolarak da onurlandırdı.  O anlamda, dahaönceki yaşanan lekeler de silinmiş oldu diye düşünüyoruz. Zonguldakplatformunun sözcüsüyüz, dernek olarak da içinde olduğumuz 140 tane siviltoplum örgütünün barındırdığı Zonguldak Platformu çok güzel bir organizasyonaimza attı. Bunun bütün siyasi partilerle iç içe yapılması sizin özellikledestek vermeniz, bu anlamda çok önemliydi. Dediğiniz gibi Türkiye’ye örnek olduZonguldak demokrasi anlamında, birliktelik anlamında Türkiye’ye örnek oldu veSayın Kemal Kılıçdaroğlu mitinginde iki ile selam gönderdi, bir Trabzon, birZonguldak. Trabzon’da da buna benzer bir şey yapılmış, 3 genel başkanın posteriasılmış, Zonguldak’ta 5 liderin posteri asıldı. Bir de il başkanlarımız o günve ondan sonraki günlerde de bir araya geldi. Bu aslında Türkiye’de veZonguldak’ta görmek istediğimiz bir tabloydu. Böyle bir olaydan sonra değil de,daha önce görülmesini isterdik ama her şerde bir hayır vardır diyoruz ve bubirliktelik anlamında çok önemli bir milattı. İnşallah bu birlikteliği devamettiririz, inşallah bu darbe girişimi Türkiye’nin en az yara alarak geçer veistenilen düzeye, istenilen birlikteliğe yakalarız, önümüz açık gideriz diye düşünüyorum.”

 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER