TTK Armutçuk’da yeni pano hizmete girdi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde yeni kömür üretim panosunda ilk kazma vurulmaya başlandı.

TTK Armutçuk’da yeni pano hizmete girdi
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde yeni kömür üretim panosunda ilk kazma vurulmaya başlandı.

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü kuyu başında yapılan programda konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, yeni panonun üretime başlayacak olması nedeniyle mübarek Ramazan ayının ilk günü ayrı bir mutluluk ve bereket yaşadıklarını söyledi.

Eşitmez yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz günden buyana ArmutçukMüessese Müdürlüğünün önünün açılabilmesi için hazırlıklara önem verilmesini her platformda savunduk, bu talebi defalarca da dile getirdik. Gerek kurumumuzun genel müdürlüğü gerekse Armutçuk Müessesesi bu konuda hassas davranarak bölgemizin 32. Doğu bloğu dediğimiz bölgede hazırlık çalışmalarına hız verdi ve bu çalışmalar bugünlerde ilk meyvelerini vermeye başladı. Yaklaşık 450 bin ton rezervi bulunan 105 nolu panomuz bugün itibariyle üretime başlamıştır. Aynı bölgede buna benzer 4 daha yeni üretim panosu hazırlanacaktır. Bu hazırlıkların yapılmasında başta müessese yönetimi olmak üzere hazırlık işlerinde çalışan tüm üyelerimize ve emeği geçen herkese maden işçileri adına teşekkür ediyorum. Üretmek ve ülke ekonomimize kazandırmaya devam etmek istiyoruz. Yeraltında kömür var çıkartılmayı bekliyor. Kuruma her işçi alındığında üretim mutlak suretiyle artış göstermiştir. Üretimin arttırılabilmesi için işçi alınması kaçınılmaz noktaya ulaşmıştır. Biz hem kazanmak hem kazandırmak hem de ülke ekonomisine dün olduğu gibi bugün de yarın da can vermek istiyoruz” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’nun yanı sıra TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı törende kurban kesildi ve dualarla yeni panoda üretim yapacak işçi ocağa indi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER