Uysal,“Tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz”

Kdz. Ereğli’nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yılı düzenlenen törenle kutlandı

Uysal,“Tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz”



Kdz. Ereğli’nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yılı düzenlenen törenle kutlandı. 18 Haziran Kdz. Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı Atatürk Anıtı önünde yapıldı ,Törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar, Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler katıldı.

18 Haziran 1920´de Ereğli ilçesinin düşman işgalinde kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle düzenlenen tören Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr.Hüseyin Uysal´ınAtatürkanıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunduğu törende üç Türk Bayrağı görevli askerler tarafından göndere çekildi.

Günün Anlam ve Önemini belirten konuşmayı yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli’nin 18 Haziran 1920’de kendi imkânlarıyla düşman işgalinden kurtulduğunu ve ilk Gazi şehir olma unvanını aldığını belirtti. Uysal yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“4500 yıllık bir bir tarihe sahip olan ilçemizin 18 Haziran 1920 tarihi son derece önemli bir tarihtir. Bugün şanlı bir tarihe sahip olan ilçemizin kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Birinci Dünya Savaşı sonrası Kdz. Ereğli 18 Haziran 1920’de Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. İşgalle birlikte zor günler geçiren Ereğli halkı esarete boyun eğmemiş ve Kdz. Ereğli 18 Haziran 1920’de kendi imkânlarıyla düşman işgalinden kurtulmuştur ve ilk Gazi şehir olmuştur. Bizler Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bu tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz. Bu duygularımla şehrimiz için savaşan destansı kahramanlarımızı, Nimet Hocalarımızı, Recep Kâhya’ları unutmadık, unutmayacağız. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tören sona ererken tören programında yer alan halk oyunları gösterisi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi. Öte yandan tören sonunda 18 Haziran Ereğli’nin kurtuluş günü nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler törene geldi ancak, ödülleri hazırlanamadığı gerekçesi ile kendilerine verilemedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER