YARDIM BEKLİYORLAR

YARDIM BEKLİYORLAR
Zonguldak&[#]8217;ta evlerinde çatlaklar meydana gelen iki aile yardım bekliyor.
Zonguldak&[#]8217;ın Kozlu beldesine bağlı İhsaniye Mahallesi&[#]8217;nde tek katlı bir evde ikamet eden Fikret Çilingir isimli vatandaş, kar nedeniyle çöken ve duvarları çatlayan evinde kalma sıkıntısı çekiyor. Valiliğe müracaat eden Çilingir, hayırseverlerin sayesinde otelde kalıyor.
Zarar gören evini tamir etmek yerine bahçesine küçük bir ev yapılmasının daha az maliyetli olacağını söyleyen Çilingir, yetkililerden yardım bekliyor. Sekiz kişilik ailesinden tek kendisinin kaldığını söyleyen Çilingir, &[#]8220;Ben de son 8 yıldır burada yaşıyorum. Simit satarak sadece ekmek alabiliyorum. Evim çöp ev haline geldi. Bu durumdan kurtulmak istiyorum. Ama hiçbir sosyal güvencem olmadığı için günden güne mağdur duruma düştüm. Evli olmadığım için bana sosyal yardım da sağlanmıyor. Ev üstüme göçecek diye korkuyorum. Balıkçı arkadaşlarım sağ olsunlar, geçici olarak beni bir otele yerleştirdi. 10 gündür otelde misafirim ama ev olmazsa ben bu soğukta ne yaparım dedi.
Kozlu beldesi Merkez Mahallesi&[#]8217;nde ikamet eden 70 yaşındaki Ramazan Sarı ise bütün parasını harcadığı evinde meydana gelen çatlaklar nedeniyle zor anlar yaşıyor. Eşi ve kızı ile kaldığı evinin göçme tehlikesi nedeniyle başka bir eve kiracı olarak gittiğini söyleyen Sarı, 600 TL emekli maaşı ile güçlükle geçindiğini ifade etti. Gözyaşları ile yaşadıklarını anlatan Sarı, bütün eşyalarını başka bir eve taşıdığını maddi anlamda güçlük çektiğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2012, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER