YILDIZ SİTE SAHİPLERİNİ UYARDI

YILDIZ SİTE SAHİPLERİNİ UYARDI

gundemeregli.com

Bu konuda oldukça fazla şikâyet aldıklarını kaydeden Yıldız, bu konuda tüyo verdi:

Firmalarının dikkat etmesi gereken nokta,vspace=1
1. Site alan adı bilgileri ;
(domain) panel (kullanıcı girişi) bilgilerinin kontrolü sizde olması gerekir. Burada özlük bilgilerinin (whois) kurum/şahıs adına olması ve size ait e-mail adresi admin bölümünde mutlaka kayıtlı olması gerekiyor.
Bir çok firmanın bu yüzden site adını değiştirmek zorunda kaldık.
2. Sunucu hizmeti (host); site kodları burada barınır ve yayın buradan yapılır. E-posta gibi işlemler buradan yapılır. Buraya ait panel bilgileri de sizin kontrolünüzde olması gerekir. Aksi halde site size ait sayılmaz.
3. Site kodları şifresiz olmalı;
4. Site güvenliği ; sitenin ddos , sql injeksiyon vs gibi saldırılar karşısında belli güvenlikte yazılmış olması gerekir. Aksi halde bir gün sitenizin yerinde başka şeyler görebilirsiniz.
Belli zamanlarda siteye, gerek sizin bilgisayarınızdan gerek ise host hizmeti aldığınız yerdeki diğer sitelerden virüs karışabilir, bu gibi durumları düzeltecek teknik elemana ihtiyaç duyulacaktır. Bu konuda büyük şirketlere destek verdiğimiz oldu.
5. Sunucu güvenliği ; belli bir zaman sonra sitenizin popülerliği artacaktır, host hizmeti aldığınız yer yetersiz kalacaktır, bu durumda şahsınıza ait sunucu hizmeti almak isteyebilirsiniz, hali ile bu da ek maliyet ve ek sorumluluk demektir. Daha önce host hizmeti aldığınız yer (sizi diğer sitelerin bulunduğu sunucuda barındırıken) güvenliği kendi sağlıyordu.
Şimdi ise güvenliği kendiniz almak zorundasınız, çünkü artık host hizmetini bir yerde siz sağlama pozisyonundasınız. Saldırılar sadece siteye olmaz, sunucuya da yapılır. Bir anda binlerce , onbinlerce saldırılar sunucunuzu kilitler , saf dışı bırakır dahası sitelerinizi de silip yerine başka siteler koyabilirler.
Bu yüzden düzenli olarak takip edilmesi , logların kontrol edilmesi , yedekleme alınması gerekecektir.
Günümüzde siber saldırılar had safha da; o nedenle biz sunucu hizmetinin vermenin yanı sıra site ve sunucu güvenliğini de sağlıyoruz. Benim yapmış olduğum siteye öyle saldırılar geliyor ama biz en iyi şekilde savunuyoruz. Benim yaptığım sitelerde kendi yazdığım saldırı haber merkezi bölümü ile saldırıların hangi kodlarla ve nereden yapıldığını tespit edebiliyoruz. Zaten sunucu da teknik uzman loglardan takip edebilir. 

Bugünle kadar yüzlerce sitenin yapılmasına katkı oldum. Ticari yazılım desteklerim oldu.Ticari ve Web yazılım uzmanı olarak birçok dersaneye ticari yazılım olarak desteği verdim. Erdem , Kültür Özel bunlardan bazıları.

Üst seviyede güvenliği önemsiyoruz, başka sunucularda barınma hizmeti alan firmaların bizim tarafımızdan verilen sitelerin güvenliği için sunucunun güvenliğini test ediyor ve ona göre önlem alıyoruz. Firma sahiplerinin çok dikkatli olması gerekiyor.

vspace=1
ÖZGEÇMİŞ

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2013, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER