Zonguldak´ta 3 şey noksan,Moral,Hafıza ve Birlik Beraberlik

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’na destek amaçlı kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Zonguldak´ta 3 şey noksan,Moral,Hafıza ve Birlik Beraberlik



Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’na destek amaçlı kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yamanlar otelde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında, İlçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İş adamları ve sanayiciler AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’na destek için bir araya gelerek, Alaplı’nın siyasi tarihinde, Alaplı’dan ilk kez bir milletvekili adayı çıkartmanın sevincini yaşadıklarını belirttiler.

Ev sahibi olarak programın açılış konuşmasını yapan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, 1927 yılında Nahiye olan Alaplı İlçesinde, 1966 yılında Alaplı Belediyesinin kurulduğunu ve 1987 yılında ise ilçe unvanını alan Alaplı’da birçok yapılan çalışmaları mihenk taşı olarak nitelendirerek, En az bu mihenk taşları kadar önemli bir husus da ilçemizden bir milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer almasıdır .” dedi.

BİRLİK BERABERLİK BİZİM İÇİN ÖN PLANDA

Alaplı’da Birlik beraberliğin her zaman ön planda olduğunu belirten Ocak, İlçede 2 Dönem Belediye Başkanlığı ve 1 dönem İlçe başkanlığı yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu’nun 2.sırayı almasının İlçedeki Sivil Toplum örgütleri ile Odaları çok mutlu ettiğini belirterek şunları kaydetti;

“Bugün burada farklı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, iş adamlarımız, fikirlerini önemsediğimiz değerli büyüklerimiz ile buluşma imkanı yakaladık .Alaplı da birlik ve beraberlik her zaman her ortamda devam etmiştir; Bundan sonrada devam etmesi adına bizlerin üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yerine getireceğimize kimsenin kuşkusu olmasın..Bizler devraldığımız bayrağı ileriye, daima ileriye taşımak adına görevlerimizin sorumluluğu bilinciyle hareket edeceğiz..

ÇATUROĞLUNUN ADAYLIĞI BİZLERİ MUTLU ETTİ

Bugün burada misafir ettiğimiz ilçemizin yetiştirdiği, ilçemizin bağrından çıkan çeşitli kademelerde çalışıp başarı gösteren, Alaplı da çeşitli dernek ve sivil toplum örgütlerinde başarı ile görev yapmış, ardından 2 dönem Belediye Başkanlığı ve 1 dönemde ilçe başkanlığı yaparak, iş dünyası, siyaset ve bürokrasinin içinde yoğrulmuş tecrübe edinmiş, insan ilişkilerinde daima sevecen olmuş, sıcak yönünü kaybetmemiş, ilçemizin kalkınmasında gelişmesinde bugüne dek büyük katkı sağlamış içimizden biri olan Sayın Faruk Çaturoğlu’ nun Zonguldak Milletvekili adaylığı sıralamasında 2.sırayı alması, ilçemizdeki Sivil Toplum örgütleri ve Odalar olarak bizleri hayli mutlu etmiştir. Çıkmış olduğu bu meşakkatli ve kutsal yolda kendilerine başarılar diliyorum

“HER KONUDA DESTEK OLACAĞIZ “

Bizlerin her konuda kendilerine destek olacağımızı, yanında olacağımızı bilmelerini isterim. Kendilerinin gece gündüz demeden, her ihtiyaç duyulduğunda ulaşılabilen bir vekil olacağına, projeleri ve çalışmaları ile göz doldurarak, Zonguldak ve ilçelerinin ihtiyaç ve taleplerini yerine getireceğine canı gönülden inanıyoruz. “dedi.

“ALAPLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VE ISLAH ORGANİZE SANAYİ ALANINDA BÜYÜK YOL KATETTİK”

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptıkları çalışmalardan da bilgi veren Ocak, TSO yönetimi ve meclisi olarak ilçe için hayati öneme sahip Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ve Islah Organize Sanayi alanında yapılan çalışmalarda önemli yol kat ettiklerini dile getirerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Alaplı OSB de Alt yapı ihalesi seviyesine geldik. Büyük olasılıkla bu yıl içersinde alt yapı ihalesi yapılacak ve böylece ilk kazmayı vurmuş olacağız. Islah OSB de dosyamızı imar planları ile hazır hale getirdik. Burada 750 dönümlük bir sanayi alanı oluşturuldu. Buranın en büyük özelliği arazinin yatırıma elverişli olduğundan altyapı maliyetinin en az seviyede olması ve hızlıca yatırımcıların talebine cevap verecek nitelikte olmasıdır. Bu konuda bizlere büyük destek veren Zonguldak Valimiz Sayın Ali Kaban’a huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

BİZLER ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK, YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bizler bu konular ile ilgili üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu bağlamda milletvekili adayımız Sayın Faruk Çaturoğlu’nun seçilip meclise girdiği taktirde bu konular ile birlikte ilçemizin okul ihtiyaçlarının karşılanması, hastanemizin ülke standartlarına kavuşması, Alaplı girişinin yeniden düzenlenmesi, ilçemize fakülte kazandırılması, Alport Alaplı liman projesinin hayata geçirilmesi, tersanelerin yeniden işlerliğini kazanması, yatırım ve teşvik sıralamasında 3. Bölgeden 4. Bölgeye çıkartılması gibi ilçemiz için hayati önem arz eden konularda gerekli çalışmaları yapacağına yürekten inanıyoruz”

“ZONGULDAK’IN KENDİNE ÖZGÜ SORUNU VAR”

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde kendisine destek amaçlı düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Öncelikli hedefinin Bölgeye hizmet etmek olduğunu belirterek, Zonguldak’ın kendine özgü sorunları var. Bunları çok iyi biliyorum” dedi.

ZONGULDAK’TA 3 ŞEY NOKSAN

Zonguldak’ta 3 şeyin noksan olduğunu ve bunlardan birincisinin Zonguldak’ta moral olmadığını Moralsiz bir şehir olduğunu, İkincisinin Zonguldak’ın bir hafızasının olmadığını ve üçüncü olarak ise Birlik ve Berberliğin olmadığını ifade eden Çaturoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; Biz il bazında Birlik beraberliği teşhis edemedik, yani Meselelerimizi bir yumruk gibi siyasilerimizle, STK’larla, Bürokratlarımızla kısacası hep birlikte gidip masaya yumruğumuzu vurup istediğimizi alamama konusunda eksik kaldık, Bu birlik beraberliği Zonguldak’a yapmak istediğimiz yatırımlar içinde yapmalıyız. Şayet seçilip Meclise gidersem Bu birlik beraberliği sağlayacağıma Sizlerle birlikte hiçbir parti ayırımı yapmaksızın Ankara’da sizlerin emrinde olduğumu bilmenizi istiyorum. Amacımız Bu memlekete hizmet etmek,

ZONGULDAK ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLACAK

Zonguldak’ın Üniversite şehri olabilmesini yönünde atacakları adımlarının olduğunu ve bu bağlamda Zonguldak ve İlçelerine Fakülteler getirmek için çalışacaklarını ifade eden Çaturoğlu, Özellikle gündemde olduğu için Eski Ereğli Devlet Hastanesi yerinin üniversiteye tahsis edilerek fakülte noktasında Ercan Bey’in takip ederek başbakanımıza verdiği dosya var. Bizde o dosyanın takipçisi olacağız. Yani Ercan Bey gitti, bu konuları hiç kimse takip etmeyecek gibi düşüncelere kimse kapılmasın.Bütün dosyaları takip edeceğiz, onun üzerine de ortak aklımızı kullanarak, bölgenin sıçrama yapması için yeni dosya ve projeler ilave edeceğiz. Herkesin görüşünü alacağız. Zonguldak ve ilçeleri için kimin en ufak bir bilgi kırıntısı varsa onu da değerlendireceğiz. Seçilir ve mazbatayı aldıktan sonra, Zonguldak’ın bütün ilçelerinde toplantılar yapıp fikirleri alacağız. Çünkü birbirinden kopuk bir şehir de sıkıntıdır.

GENEL MERKEZİN VERDİĞİ DEĞERİ, TERS-DÜZ ETMEKTİR
Ereğli ve Alaplı arasında ayrımcılık yapmayacağını ve bunun haksızlık olacağını ifade eden Çaturoğlu, Bu ayrımcılık, Genel merkezin verdiği değeri, ters-düz etmektir. Kaldı ki, bizim enerjimiz sadece Ereğli ve Alaplı değil. Zonguldak’ın bütün ilçeleri için de yeterli bir enerjimiz olacak. Ama kimsenin kuşkusu olmasın, Ereğli ve Alaplı, birbiri ile et ve tırnak gibi ayrılmaz ikilidir” dedi. Toplantı, çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Alaplı Yamanlar Otelde düzenlenen Toplantıya, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, AK Parti Belediye Meclis üyesi Melek Bozkurt, Ak Parti Eski İl Başkanı Celil Uzun, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Öztürk, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, Alaplı Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Şube Başkanı Kemal Çam ,İş adamları ve sanayiciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER