103 Armutçuk maden şehidi anılacak

103 Armutçuk maden şehidi anılacak

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS),  Armutçuk grizu faciasının 36. Yıldönümünde, faciada hayatlarını kaybeden 103 maden şehidi için anma töreni düzenleyecek.

7 Mart 1983 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında meydana gelen grizu faciasında 103 maden işçisi şehit olmuştu.

Tören, 7 Mart 2019 Perşembe günü sabah saat: 08.00’de TTK Armutçuk Müessesesi’nde düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 08:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali ersoy
Ali ersoy - 5 yıl Önce

Armutcukda ğiruzo patlamasında şehit olanları anmak tören yapmak çok annamli ama burada şehit olanlara 7.mart 1983.de Türkiye geneli ve.avrupadan ölenlerin.cocuklarina ve ailelerine yardım toplanmıştır dönemin.zonguldak valisi bir havuz oluşturarak paraları orada tutmuştur hafta kozluda patlamada ölen kişilerin çocuklarına o havuzdan yardım edilmiştir helal olsun ama hala paraların.esas sahipleri armutcukda şehit olan kişilerin ailelerine ödenmemiş olmasıdır mahkeme aşamasındadir tam 36 sene geçti,devletde devamlılık esastır derler bu ailelerin mağduriyetini giderim bende bir maden şehit kardesiyim bunun gereğini hükümet yaparsa bu şehit ailelerinin acısını bir nezle olsa hafifletmis olursunuz saygilarimla

SIRADAKİ HABER