29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, ve AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çaturoğlu, mesajında, Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyetinin büyük zorlukların üstesinden gelerek zaferle taçlandırdırılan İstiklal Harbiyle kurulduğunu ifade eden Çaturoğlu, şunları kaydetti:

Temellerinde kadim bir tarih ve zengin medeniyet olan ve bugün hızlı bir değişim ve dönüşüme şahit olan ülkemiz gün geçtikçe iktisadi, siyasal ve kültürel anlamda da gelişmektedir. Ekonomik, siyasi ve sosyal alanda yaptığımız hamlelerle bugün Türkiyemiz muasır medeniyetler seviyesine daha da yaklaşmıştır. Bu gelişimin aynı azim ve kararlılıkla devam etmesi, koyulan hedeflerin yerine getirilmesi oldukça önem arz etmektedir. 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkemizin her alanda gelişmesine darbe vurulmak istenmiş, ancak milletimizin ortaya koyduğu irade tüm oyunları bozmuştur. Bu düşüncelerle, Zonguldak halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemali, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla yad ediyorum.

- AK Parti Zonguldak İl Başkanı Tosun

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ise başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden, şehit olan bütün vatan evlatlarını saygı ve rahmetle, gazileri minnetle andığını belirterek, Türk halkının Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularla kutladığını kaydetti.

Akdemir, mesajında, cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetin, herşeyini kaybetmiş olan bir milletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucu olduğunu ifade eden Akdemir, şunları kaydetti:

Bu nedenle, yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki elbirliği ile çalışacak. Atatürk ilke ve devrimlerine herzaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Hak ve özgürlüklerinden yoksun bırakılmış toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Cumhuriyet, dili, bayrağı, marşı ve temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ifade eder. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan milli mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın, inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan cumhuriyet rejimini armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Atatürkü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramımızın 94uncu kuruluş yıldönümünü yürekten kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

-Milli irade, cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve güçlendirecek en büyük unsurdur

BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Azar da cumhuriyetin, demokrasinin getirdiği tüm değerleri ve milli egemenlik iradesini millete teslim etmek olduğunu vurguladı.

Azar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Milli irade, cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve güçlendirecek en büyük unsurdur. Ülkemizin sahip olduğu gücün arttırılması, geliştirilmesi ve hedeflenenin de üzerinde bir seviyeye ulaştırılması en yüce görevimizdir. Gerekirse mücadele ederek, gerekirse fedakarlık yaparak, azmimiz ve inancımızla her ne olursa olsun milli birliğimizden ve beraberliğimizden taviz vermeden bu kutsal görevi yerine getirmeliyiz. Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde mücadele verdiği ve özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkarak kurtuluş destanının yeniden yazıldığı ülkemizi, muasır medeniyetlerin ötesine taşımak ve çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek bizlerin en temel görevidir. Daha güçlü, daha huzurlu Türkiyeyi elbirliği ve gönül birliği ile inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev, cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, tüm bunların sağlanması için fedakarlıkta bulunmaktır. Bu duygularla, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümünü kutluyorum.

Tetiker, mesajında şu ifadelere yer verdi:

KDZ.EREĞLİ TSO BAŞKANI YAŞAR TETİLER CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI

 

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Tetiker mesajında şu görüşlere yer verdi;

 

“Cumhuriyet Bayramının, Ulu Önder Atatürkün gösterdiği hedefe ulaşma azmini ve çabasını, ülkemizin aydınlık geleceği için kendisine siar edinmiş büyük Milletimize kutlu olmasını, ülkemize ve ulusumuza mutluluk ve başarılar getirmesini diliyorum.“

UYSAL FENER ALAYINA DAVET ETTİ…

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında da şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim 1923, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, aziz Türk Milleti’nin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseri, birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde olmaz denilenlerin başarabileceğinin en büyük ispatıdır.

İlçe halkımızı, 29 Ekim Pazar günü saat 18.00’de Bağlık Karakolu önünden başlayacak Cumhuriyet Yürüyüşü ile aynı gün, saat 12.15’te Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda açılacak olan ’16. Ekim geçidi’ adlı görsel sergiye davet ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94.yılını kutluyorum.”

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER