Ak Başkanlar dikkat! O isim geliyor!

Ak Başkanlar dikkat! O isim geliyor!

Ak Başkanlar dikkat! O isim geliyor!

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, yerel seçim süreci ve yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MKYK’nın değişmesi ile birlikte Mehmet Özhaseki’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğunu belirten Başkan Tosun, Zonguldak’ın 10 il beraber Marmara bölgesi içinde yer aldığını Marmara Bölgesi Başkanlığına Tahir Akyürek’in getirilerek yerel seçimlere yönelik çalışmalar için Zonguldak’a geleceğini belirtti. Başkan Tosun açıklamasında, “Yerel yönetimler başkanı da Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Mehmet Özhaseki bey oldu. Makama oturduktan sonra da bütün iller ile ilgili çalışma yapıyorlar. Zonguldak’ta bu sefer Marmara bölgesinden 10 il ile beraber ele alındı. Burada tabi Bartın, Karabük, Bolu, Düzce gibi illerimiz var. Tekirdağ, Sakarya, Kırklareli, Kocaeli gibi illerle beraber. Bu Marmara Bölgesinin de sorumluluğu Konya Belediyesi eski Başkanı ve 27. Dönem Konya Milletvekili Tahir Akyürek beye verildi. Genel merkezden bize gelen bilgiler doğrultusunda önümüzde ki haftalar Tahir bey bu 10 ili sırasıyla gezerek yerel yönetimlerle ilgili istişarelerde bulunacak” dedi.
Yerel seçimlerde yapılacağı öngörülen ittifaka ilişkin konuşmanın erken olacağına vurgu yapan Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Şimdi tabi genel seçimlerde Cumhur İttifakı adı altında MHP ile beraber AK Parti bir ittifak yaptı. Tabi genel seçimler farklı yerel seçimler farklıdır. Bizim bildiğimiz kadarıyla genel merkez tarafından bize bildirilen, iletilen bir bilgi yok yerel seçimler için. Sayın devlet Bahçeli bunu konuştu. Ben tahmin ediyorum ki bunlar önümüzde ki günlerde 2 parti arasında konuşulacaktır. Tabi yerel seçim ile genel seçimde ki ittifakı aynı görmemek lazım. Bunu nasıl yapacaklar? Nasıl düşünecekler? Nasıl bir yol izlenecek? Bunla ilgili elbette bir çalışma olacaktır” ifadelerini kullandı.
“AKYÜREK GELİYOR”
Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, yerel seçim süreci ve yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “6.Olağan Büyük kongreden sonra biliyorsunuz MKYK üyeleri , başkanlar, genel başkan yardımcıları tespit edildi. Yerel yönetimler başkanı da Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Mehmet Özhaseki bey oldu. Makama oturduktan sonra da bütün iller ile ilgili çalışma yapıyorlar. Zonguldak’ta bu sefer Marmara bölgesinden 10 il ile beraber ele alındı. Burada tabi Bartın, Karabük, Bolu, Düzce gibi illerimiz var. Tekirdağ, Sakarya, Kırklareli, Kocaeli gibi illerle beraber. Bu Marmara Bölgesinin de sorumluluğu Konya Belediyesi eski Başkanı ve 27. Dönem Konya Milletvekili Tahir Akyürek beye verildi. Genel merkezden bize gelen bilgiler doğrultusunda önümüzde ki haftalar Tahir bey bu 10 ili sırasıyla gezerek yerel yönetimlerle ilgili istişarelerde bulunacak. Tabi yeni yönetim ve başkanla beraber ilçelerimizde, ilimizde yerel yönetimler çalışmalarına daha hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Başkanımız geldikten sonra yapılan görüşmeler ve direktifler ile birlikte biz de yerel seçimler için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Zaten şuanda daha önceki dönemde devam çalışmalar tüm Türkiye ve ilimizde devam ediyor. Gerekli görüşmeler yapılıyor. Aday adayları çıkabiliyor şuanda. Biz de basın takip ediyoruz. Bizle gelip görüşen arkadaşlarımızda var. Ona göre anketler, temayül yoklamaları yapılarak yıl sonuna kadar adaylarımız netleşir. 2019 seçimlerinde de başta Zonguldak olmak üzere tüm Türkiye’de başarılı olacağız” dedi.
ARALIK-OCAK AYINA İŞARET ETTİ
Adayların yılsonu gibi belli olacağını belirten Başkan Tosun, “Mehmet Özhaseki beyin adaylık noktasında ki açıklaması en son Aralık sonu, Ocak ayı gibiydi. Tabi Tahir Başkanın Zonguldak’a gelmesinin ardından daha da netleşir. Belki bazı ilçe ve beldeler daha önce belli olabilir. Onun yönetimini planını genel merkezin talimatları içerisinde yapacağız” ifadelerini kullandı.
“YEREL İTTİFAK FARKLI OLUR”
Yerel seçimlerde yapılması planlanan ittifaka ilişkin değerlendirmeler yapan Başkan Tosun, “Şimdi tabi genel seçimlerde Cumhur İttifakı adı altında MHP ile beraber AK Parti bir ittifak yaptı. Tabi genel seçimler farklı yerel seçimler farklıdır. Bizim bildiğimiz kadarıyla genel merkez tarafından bize bildirilen, iletilen bir bilgi yok yerel seçimler için. Sayın devlet Bahçeli bunu konuştu. Ben tahmin ediyorum ki bunlar önümüzde ki günlerde 2 parti arasında konuşulacaktır. Tabi yerel seçim ile genel seçimde ki ittifakı aynı görmemek lazım. Bunu nasıl yapacaklar? Nasıl düşünecekler? Nasıl bir yol izlenecek? Bunla ilgili elbette bir çalışma olacaktır. Onlar yapıldıktan sonra Zonguldak’ta bir ittifak gündemi ile ilgili konuşabiliriz. Modelin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Biz MHP ile genel seçimlerde ittifak yaptık ve ülke genelinde başarılı olduk. Tabi iki partinin de tabanı birbirine yakın. Ama bu yerel seçimde nasıl olur? Bu önümüzde ki günlerde genel başkanlar nezdinden konuşularak yapılacak işlerdir” dedi

Gündem

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2018, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER