AK PARTİDE HEYECAN BAŞLADI

AK PARTİDE HEYECAN BAŞLADI

AK PARTİDE HEYECAN BAŞLADI

Karadeniz Ereğli’de önümüzdeki aylarda gerçekleşecek Ak Parti 6. Olağan İlçe Kongresi için mahalle ve köy delegelerinin tespiti için düzenlenen seçim başladı. Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, tüm üyeleri delege seçimlerine katılmaya çağırarak, delege seçimlerinin Ereğli’ye, Zonguldak’a ve Ak Partiye hayırlı olmasını diledi.

Ak Parti İlçe Binası’nda kurulan sandıklarda gerçekleşen seçimlerde ilk gün ilçe merkezinden belirlenen mahalleler için delege seçimi maratonu başladı. Delege seçimlerine AK Parti İl Başkan Yardımcısı Naci Kırlak ve İl Başkanlığı Ereğli İlçe Koordinatörü Adem Sevim nezaret etti.

Seçimler kapsamında ilçe merkezine bağlı mahallelerin delegelerin belirlenmesi için ilk oylar bugün öğle saatlerinde AK Parti Karadeniz Ereğli Teşkilat Binası’nda kullanıldı. 400 delegenin belirleneceği seçimler, hazırlanan program çerçevesinde 15 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek.

“KONGRE TARİHİNİ GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK”

Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada,  delege seçimlerinin Pazar gününe kadar devam edeceğini belirterek tüm partilileri seçime katılmaya davet etti.

İlçe Kongresi tarihinin Genel Merkez tarafından belirleneceğini hatırlatan Çakır şu açıklamalarda bulundu:

“Genel Merkezimiz ve Zonguldak İl Başkanlığımız, delege seçimleri için tarih olarak, 10 ila 15 Aralık tarihleri arasını belirlediler. Bizler de Ereğli İlçe Örgütü olarak 11 Aralık günü delege seçimlerini başlatmış olduk. Mahallelerimizden ve köylerimizden üyelerimiz Pazar gününe kadar belirlenen takvime göre kendi mahalle ve köy delegelerini seçmek için oy kullanacak. İlçemize, ilimize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm parti üyelerimizi sandık başına gelerek, parti delegelerimizin seçimi için oy kullanmaya davet ediyorum. İlçemizde gerçekleştireceğimiz 6. olağan kongre için tarih henüz belirlenmiş değil. Bu süreç Genel Merkezimizin sürdürdüğü bir süreç.”

“400 DELEGE BELİRLENECEK”

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından AK Parti Genel Merkezinin vereceği direktifler doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Çakır şöyle devam etti:

“Sayı olarak ilçe kongreleri genel olarak 400 delege ile yapılıyor. Biz de 400 delegeyle kongre yapacağız. Bu sayının alanlara göre bir dağılımı var ve biz de buna göre bir dağılım yaptık. Delegelerimizin tespiti için de seçimi başlatmış bulunuyoruz. İlden gelen, il yönetim kurulu üyelerimiz var. İlçe koordinatörü olarak. Onların da katılımıyla seçimi başlattık. İlçe kongresinin tarihi konusunda belirttiğim gibi genel merkez bir tarih belirleyecektir. Muhtemelen Şubat ayı içerisinde olur. Yaklaşık Temmuz ayı gibi İl kongresi yapılabilir. Ardından da büyük kongre gerçekleşecektir. Bu süreçler tümüyle Genel Merkezimin inisiyatifinde gelişeceği için kesin tarih vermek zor ama İlçe kongremiz Şubat ayı gibi gerçekleşir düşüncesindeyim. Delege seçimlerinin tekrardan hayırlı olmasını diliyorum.”,

Gündem

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER