BALIKÇILAR LİMANA DÖNDÜ İŞTE FİYATLAR ?

Gece saatlerinde denize açılan balıkçılar dönmeye başladı. Yeni sezonda fiyatlar ne olacak?

BALIKÇILAR LİMANA DÖNDÜ İŞTE FİYATLAR ?

Bugün sezonu açan balıkçılar, gece yarısından itibaren "vira bismillah" diyerek denize açıldı. Kasalarla hale alınan balıklar mezat usulü satışa çıkarıldı. İlk çekilen ağlarda istavrit, mezgit ve çok az tekir olduğunu belirten Balıkçı Hakan Görmüş, "Şu anda başlangıç olarak çoğunlukla istavrit tutuldu. Tekir balığı geldi, çinekop yok. Lüfer şu an gözükmüyor ama bu 10 günlük süreçte netleştirebiliriz bunu. İstavrit 20,25 lira civarında burada satışı var" dedi.

15 Nisan'da başlayan balık avı yasağı saat 00.00 itibarıyla sona erdi. Hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan balıkçılar da "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

2021 yılının Nisan ayında av yasağının gelmesiyle gırgır ve trol yöntemi ile avcılığa ara verilmişti.

4.5 aydır balık avlayamayan balıkçılar hazırlıklarını tamamladıktan sonra yasağın kalkmasıyla denizle buluştu. Aileleri tarafından denize uğurlanan balıkçılar, halatları çözerek teknelerinin motorunu çalıştırdı.

Denize açılarak ağlarını bırakıp nasiplerini arayan balıkçılar, bol miktarda istavritle kıyıya döndü.

“İLERLEYEN GÜNLERDE FİYATLAR DÜŞECEKTİR"

Balık Hali'nde komisyonculuk yapan Volkan Çimen “Tabii ilk ağlar sayılır, istavritin kilosu 15,20,25 lirayı bulabilir. İlerleyen günlerde fiyatlar kesinlikle düşecektir. Bu ilk gün yani bununla bütün sezonu kıyaslamak yanlış olacak" dedi.

Tekir için fiyatların değişken olduğunu beilrten Çimen, "Geçen sene yani 40 lirayla 60,70,80 liraya kadar çıkmıştı. Bazı günler 30 liraya kadar düşebiliyordu" diye konuştu

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER