BÜKRÜ 4.KEZ GÜVEN TAZELEDİ

CHP Devrek İlçe Başkanlığına mevcut başkan Yaşar Bükrü yeniden seçildi.

BÜKRÜ 4.KEZ GÜVEN TAZELEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanlığı 37. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Devrek Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanlığını İsmail Külah’ın yaptığı kongreye CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin,Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı  CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, CHP İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Uzundal, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 

“BU KONGREDEN BÖLÜNEREK DEĞİL, BÜTÜNLEŞEREK ÇIKALIM”

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt Genel Kurul’da yaptığı konuşmada; “Bu partide aday çıkmak isteyen birileri varsa önü kesilemez. Herkes bu parti için görev yapmaya aday olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi Devrek İlçe Başkanlığı Genel Kurulu süreci başladığında Sayın Ünal Kesbiç adaylık için önünün kesileceği şüphesi içerisindeydi. Kendisine de aynı şeyi söyledim ve adaylık dilekçesinin altına ilk imzayı ben attım.

Sevgili Yaşar Başkanımız, 31 Mart Yerel Seçimlerinde benimle birlikte 4,5 ay mücadele etti, kendi işlerini bırakarak ev ev, mahalle mahalle, sokak sokak benimle dolaştı. Bizim için daha ağır basan Cumhuriyet Halk Partisi kimliğidir. Bu parti salonlarda, kongrelerde çoğalsın, kongreler sonrası dağılmasın. Partimize sahip çıkalım. Bu kongreden bölünerek değil, bütünleşerek çıkalım. Hepimiz için hayırlı olsun diyor, iki adayımıza da başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partililer kendilerine yakışanı yapacaklardır” dedi.

“BU PARTİYİ TEKRAR SOKAKLARA TAŞIMAK İÇİN ADAY OLDUM”

CHP Devrek İlçe Başkanı Adayı Ünal Kesbiç 15 yıl sonra yerelde tekrar iktidarı ele alan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a teşekkür ederek konuşmalarına şu şekilde devam etti; “Uzun yıllardır başarısı için mücadeleler verdiğim partime ilçe başkan olmak için karar aldım. Cumhuriyet Halk Partimizin önde gelen isimlerinin hazırladığı parti içinde anayasamız olan tüzüğümüze saygılıyız, inanıyoruz ve ona sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar partimizin hiyerarşik yapısına, seçilmişlerine hep saygılı olduk. Onların itibarını yüceltmek için gayret ettik. Bu anlayışımız her zaman böyle devam edecek.

Bugün partimin bana verdiği demokratik hakkı kullanarak en büyük hayalim olan CHP Devrek İlçe Başkanlığı’na aday oldum. Sizlerin de desteği ile ilçemizde partimizin aksayan yanlarını tamamlayıp güçlü bir örgüt olmaya çalışacağız. Ben parti guruplarını birleştirmeye, küskünleri barıştırmaya, ben bu partiyi tekrar sokaklara taşımak için ilçe başkanlığına aday oldum. Bu bir hizmet yarışıdır. Bu yarış azim ister, sevgi ister, mücadele ister. Bizim sevdamız Devrek’tir, Devrek’e hizmettir. Ülkemizin ve Devrek’in Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var” dedi.

“BUGÜNE KADAR YAPTIKLARIM, BUNDAN SONRA YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Devrek İlçe Başkanı ve Adayı Yaşar Bükrü rakibi Ünal Kesbiç’in konuşmasının ardından kürsüde ki yerini alarak şu ifadeleri dile getirdi; “Adayımız Ünal Kesbiç’i dinledik, kendisini Devrek’in birleştirici gücü olarak ifade etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Üzerine fazla konuşmaya gerek görmüyorum. Hepimiz aynı hizmet için burada bulunuyoruz. 6,5 yıldır ilçe başkanlığı yapıyorum. Fazla konuşmayı sevmem, işime bakar, işimi yaparım. Bugüne kadar CHP Devrek İlçe Başkanı olarak yaptıklarım bundan sonra yapacaklarımın teminatıdır. Devrek’te yönetimi seçecek delegeler bunun bilincinde ve farkındalar. Takdir onlarındır, teşekkür ediyorum” dedi.

YAŞAR BÜKRÜ, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. 125 Delegenin oy kullandığı CHP Devrek İlçe Başkanlığı seçimlerinde 74 oy alan mevcut ilçe başkanı Yaşar Bükrü yeniden CHP Devrek İlçe Başkanlığı’na seçildi. Bir diğer aday Ünal Kesbiç 50 oy alırken, 1 oy zarftan çift çıkan oy pusulası nedeni ile iptal edildi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2019, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER