Demirci: 'İnsan haklarına aykırıdır'

Demirci: 'İnsan haklarına aykırıdır'

Demirci: 'İnsan haklarına aykırıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz; kaçak maden ocaklarında gerçekleşen iş cinayetleri ve güvencesiz çalışma ile ilgili TBMM’ye araştırma önergesi vererek, 
açak ocaklarda çalışan yaklaşık bin kişinin resmi kurumlarda istihdam edilmesi ve kaçak ocakların kapatılamaması ile ilgili ihmali olanların da yargılanmasının önünü açmak için meclis araştırması talep eden Yavuzyılmaz’ın araştırma önergesine CHP’li milletvekilleri imzalarıyla destek vermişti.
Yavuzyılmaz araştırma önergesinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi: “Sosyal güvencesi olmayan bu kaçak ocak çalışanlarının ailelerinin de mağdur olduğu, il merkezinde yaklaşık 100 bin ton kaynağı belli olmayan kaçak kömürün satıldığı da bilinmektedir. Kaçak ocak işletmelerinin varlık sebeplerinin tespiti ve ortadan kaldırılmasının, kaçak ocaklarda çalışan yaklaşık 1000 işçinin mesleki haklara sahip olarak iş güvenliğinin sağlandığı resmi kuruluşlarda istihdam edilmesinin, milli servetlerin kayıt dışı ticaretinin önlenmesinin, vatandaşlarımızın can sağlığı ve sosyal güvencelerinin temininin, kaçak ocakların kapanmamasında bir şekilde ihmali bulunan yetkililerin idari ve hukuki olarak soruşturulmasının önünü açmak için Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz” sözlerinin ardından GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci'de değerlendirme de bulundu.
TTK'ya işçi alımlarının kura çekimi ile yapılacağını söyleyen Demirci: "Kadar bu durumda bir şey diyemez. Kura çekilecek. Kura çekileceği için bir şey deme şansımız yok. Elbette iş sağlığı ve güvenliği için tecrübe çok önemlidir ama bu durum insan haklarına aykırıdır. Herkesin işe girme hakkı vardır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2019, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER