Dolmuşcu zararda etse vatandaşı mağdur etmez...

Dolmuşcu zararda etse vatandaşı mağdur etmez...

Dolmuşcu zararda etse vatandaşı mağdur etmez...

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, Zonguldak Belediyesi özel halk otobüslerinin bazı mahallelere sefer yapmadığı iddiaları üzerine açıklamada bulunarak,  “Birçok hatlara halk otobüsü gitmiyor ama gitmek zorunda. Biz dolmuşçu esnafı olarak zararda etsek vatandaşı mağdur etmemek adına seferlerimizi gerçekleştiriyorsak halk otobüsleri de seferlerini yapmak zorunda” dedi.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında yolcu kapasitesine sınırlama getirilmesinin ardından bazı mahallelere özel halk otobüslerinin çalışmadığı yönündeki şikayetlerin artması ile konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar şunları ifade etti.

“SORUMLU OLAN KİŞİLER DE SORUMLULUKLARININ GEREĞİNİ YAPACAKLAR”

“Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsünün süreci bildiğim kadarıyla 18 ay uzatılmış. Halk otobüsü bunu başka bir kişiye kiralama usulü vermiş. Hal böyle olunca da birçok sıkıntı bize geliyor. Halk Otobüsü ‘zarar ediyorum’ diyerek seferlere çıkmıyor. Vatandaşta doğal olarak sitem ediyor. Dolmuşlar ise duraklarından 7 kişi alınca kalkıp seferini yapıyor son durağına varınca da dakikası gelince çarşı merkezine geri dönüyor, burada bir sıkıntı var. Birçok hatlara halk otobüsü gitmiyor ama gitmek zorunda. Biz dolmuşçu esnafı olarak zararda etsek vatandaşı mağdur etmemek adına seferlerimizi gerçekleştiriyorsak halk otobüsleri de seferlerini yapmak zorunda. Herkes sorumluluğunu yerine getirecek. Dün para kazanıyordun veya kazanamıyordun iyiydi bugün ülkemizin ve şehrimizin içinde bulunduğu bu durum var o zaman sıkıntıyı hep beraber üstleneceğiz. Herkes bu sıkıntıya bir katkı verecek vatandaş mağdur edilmeyecek. Biz şoför esnafı olarak elimizden gelen katkıyı veriyoruz. Sorumlu olan kişiler de sorumluluklarının gereğini yapacaklar. Ama yarım saatte bir kalkmaz bir saatte bir kalkar vatandaşta bunu dikkate alır. Örneğin sabah ve akşam servisleri yapılabilir. Bunu diğer günler gibi düşünmemek gerekir.”  diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2020, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER