DSP Genel Başkanı Aksakal Zonguldak'ta

DSP Genel Başkanı Aksakal Zonguldak'ta

DSP Genel Başkanı Aksakal Zonguldak'ta

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal Zonguldak’a geldi.
DSP Zonguldak Belediye Başkan adayı Nurhan Başoğlu’na destek vermek üzere Zonguldak’a gelen Genel Başkan Önder Aksakal, basın toplantısı öncesinde esnafları ve vatandaşları ziyaret etti.
Ziyaretlerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DSP Genel başkanı Önder Aksakal, Cumhur ittifakı veMillit ittifakı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 
 

‘ZONGULDAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR’

Zonguldak’a ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Aksakal: “31 Mart seçimleri kapsamında yürütmekte olduğumuz çalışmalarımızı Zonguldak’ta sürdürüyoruz. Türkiye’de 433 seçim çevresinde DSP olarak adaylarımızı çıkarttık. Bunların içerisinde 81 il merkezi, büyükşehirler olmak üzere çok ciddi şekilde çalışıyoruz. 31 Mart seçimleri Türkiye ve geleceğinin belirlenmesi için önemli bir dönemdir. Yerel seçimler muhalefet partisi tarafından kırılma noktası olarak algılatılmak istense de Türkiye kırılma noktasını 2002 yılında yaşamıştır. İttifaklar yasası ile birlikte anayasa da yapılan değişikliklerle beraber 2 partili ve tek adam siyasetine doğru gidiyor. 31 Mart seçimlerini biz bu açıdan çok önemsiyoruz. Zonguldak’ta emekçini, işçinin kentinden söylemek isterim burada olmamız sadece DSP açısından duygusal varlık olarak değil, hak mücadelisinden doğan bir parti olarak Zonguldak’a ayrı bir değer verdiğimizin göstergesidir. 3-4 kez geldim Zonguldak’a ve bu sürede hiçbir değişikliğin olmadığını görmek bizleri üzdü. Üretimin olması gereken bir yer. Yer altında çalışan işçi sayısının az olması da Zonguldak’ta ekonomiyi gösteriyor. Burada bir üniverseti var ama sadece burası ile ekoniminin kalkındırılması düşünülemez. Bir bildirgemiz var ve bütün belediye başkan adaylarımıza verdik. Sevgi kentlerini kurmamız gerekiyor, halk kentlerimizi oluşturmamız gerekiyor” dedi. 
‘RAHŞAN ECEVİT İLE SORUNUMUZ YOKTUR’
Aksakal: “Sayın rahşan Ecevit, bu partinin kurucu insanlarının başındadır. 2009 yılında sayın Zeki Sezer’in istifasından sonra gerçekleşen Olağanüstü Kurultayda, parti yönetiminde etkin bir nokta da yer alamadığı için DSP’den kendisi istifa ederek ayrıldı, başka bir parti kurdu. O parti de Genel Başkan olarak Hulki Cevizoğlu’nu getirmişti. O da 38 gün sonra istifa etti. Sonrasında parti ile ilgili çalışmalarını durdurdu. Kendi yaşamını sürdürüyor. Bizimde onunla zaten bir zorunumuz olamaz. Siyaset tabi biraz daha enerji gerektiğiren bir olay. Allah uzun ve sağlıklı ömür versin, Rahşan hanım bille bir yaşa da geldi. Bundan sonra ki yaşantısını daha huzurlu geçirmek istediği düşüncededir. Bizimle bir sorunu yok” dedi. 
 

‘KİMİN KİMİNLE İTTİFAK YAPTIĞI KONUSU TÜRKİYE’DE TAM BİR MUAMMA’

İttifak konusunda açıklamada bulunan Aksakal: “Kimin kiminle ittifak yaptığı konusu Türkiye’de tam bir muamma. Bunu biz şöyle adlandırıyoruz, Türkiye’de parlamentoda ki siyaset tek merkezden yönetiliyor, AK Parti iktidarının sürekli kılınması ya da ayakta kalması üzerine kurgulanmış bir muhalfet yapısı var. Hangi partinin hangi partiyle ittifak yaptığı konusu her iki kesimde de farklı görünüyor. Dikkat edilirse, Millet yapısı ittifakında özellikle CHP’nin HDP ile bir ittifak içerisinde olduğunu iddia eden iktidar partisi ya da Cukhur İttifakı okullarımızda andımızın kaldırılması sonrasında parlamentoya verilen yeniden andımızın uygulanması kanun teklifine HDP ile beraber ‘hayır’ demişlerdi. O zaman demek ki, AK Parti’nin HDP ile bir ittifakından söz edilebilir. Hatta MHP ile de ittifakından söz edilebilir. Bu kavram karmaşasından halkı kurtarmak gerekiyor. DSP bu çerçeve de kimseyle ittifak ve iş birliği içerisinde değildir. Halk ile ittifak halinde seçimlere katılıyor. Siyaseti düzgün yapmalıyız, Cumhuriyetimizin bütün değerlerini koruyarak ve bağımsız bir Türkiye haline gelebilmemiz için önce kendimizi güvenmeliyiz. Seçmenler düzeyinde kimse kimseye bir şey söyleyelez. Yurttaşlar istediği partiye istediği şekilde oy verebilir. Türkiye’de insanlarımızı Türk, Kürt, Alevi şeklinde ayrımı tabi tutmak topluma çok büyük bir haksızlıktır. Samimiyetsiz bir siyaset maalesef devam ediyor” dedi.
Aksakal daha sonra ilçeleri ziyaret etmek üzere Zonguldak’tan ayrıldı. (Gamze Taşdemir)

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2019, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER