“Düşük ücretle çalışıp ‘Eşit işe eşit ücret’

“Düşük ücretle çalışıp ‘Eşit işe eşit ücret’

“Düşük ücretle çalışıp ‘Eşit işe eşit ücret’

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TTK’da çalışan ve giriş yıllarına göre aynı işi yaptıkları iş arkadaşlarından maaşları düşük olan işçiler ile buluşarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda tek tek işçilerin iş tanımlarını, aldığı maaşları not alan Yavuzyılmaz; aynı işi yapan iş arkadaşları arasındaki maaş farkının anormal olduğunu belirti. Konunun kurum ve sendika açısından muhattaplarını tespit etme gayretinde bulunan Yavuzyılmaz ayrıca işçilere konunun takipçisi olacağının ve seslerini her yere taşıyacağının teminatını verdi.

Yavuzyılmaz toplantıda; “Düşük ücretle çalışıp ‘Eşit işe eşit ücret’ talebi olan işçiler sadece TTK’da değil her iş kolunda olduğu için şu anda bu talebi gerçekleştirme şanslarının olmadığını söylüyorlar. Mesela Mithatpaşa Tüneli’nin inşaatını burada durdular, ödenek bulamadılar. Afrin Harekatı’ndan iktidar partisinin seçim döneminde yaptığı harcamaya kadar hepsinin bir bedeli var. Bu eşit ücret talebinde muhattap sadece TTK değil. Çok sayıda işçi bu talebi dile getiriyor.

51. maddenin varlığı bu talebin esas sebebidir. 51. Maddenin iş sözleşmenizden kaldırılması ancak gereken gelir adaletini sağlayacaktır. Kıdem ve çalışma yıllarına göre ücret farklılıkları muhakkak ki olabilir ancak günlüğü 100 TL ile 57 TL olan ve aynı işi yapan iki işçi olamaz, bu kadar ücret farkı bir kere insan haklarına aykırıdır.” dedi.

Yavuzyılmaz’a işçiler toplantı sonunda açtıkları davalardan verdikleri dilekçelere, kurumdan ve GMİS’ten aldıkları resmi yazılardan iş sözleşmelerine kadar geçen tüm sürecin arşivi olan bir dosya verdiler. Yavuzyılmaz dosyayı inceleyerek bu sesi her yere taşıyacağının sözünü verdi. Yavuzyılmaz ayrıca Vali Çınar ile yaptığı görüşmesinde ‘eşit işe eşit ücret’ konusunu dile getirmişti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2018, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER