Halkın içine karışacaklar! Manipülasyon önlenecek!

Halkın içine karışacaklar! Manipülasyon önlenecek!

Halkın içine karışacaklar! Manipülasyon önlenecek!

Yerel seçimlere 7 ay kala AK Parti'de bayramdan önce gerçekleşen ‘Seçim koordinasyon başkanları ve il seçim işleri başkanları’ toplantısında, yerel seçimlerle ilgili örgütlerin görüşlerine başvuruldu. AK Parti teşkilatları aday belirlemede genel merkez ve teşkilatın sesine kulak verilmesini, gerekirse genel merkezin Tebdil-i kıyafet'le seçmenin nabzını tutabileceği önerisinde bulundu.
Zonguldak’ta yerel seçim atmosferine yavaş yavaş girilirken özellikle anket şirketleri ve bazı medya kuruluşlarının yaptığı anketlerde manipülasyonların söz konusu olduğu iddia edilmişti. Bu doğrultuda gündeme gelen açıklamalara göre Zonguldak’ta aday belirleme noktasında Ak Parti Genel Merkezinden gelecek olan görevlilerin kimliklerini belli etmeden şehir içinde nabız yoklayacağı ifade ediliyor. 

'GENEL MERKEZ VE TEŞKİLATIN GÖRÜŞÜ ESAS ALINSIN' 
“Adayların açıklanması için son ana kadar beklenmesin. Teşkilatların istediği adaylara öncelik verilsin. Anket şirketleri bölgelerde aday belirleme çalışmalarında manipülasyon yapabiliyor. Değerlendirmelerde anket şirketlerinden çok, partinin genel merkez ve teşkilatının görüşleri esas alınsın. Gerekirse, genel merkezin belirlediği kişiler, ‘tebdil-i kıyafetle’ sahaya çıksın. Kimsenin haberi olmadan il ve ilçeler için önemli olan isimleri belirlesin ve vatandaşın nabzını tutsun. Mevcut belediye başkanlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunsun.”

EYLÜLDEN İTİBAREN ADAY YOKLAMALARI BAŞLIYOR
Önümüzdeki aydan itibaren aday yoklamaları başlatılacak. Mevcut belediye başkanlarıyla ilgili olarak yerel yönetimler başkanlığının belirli periyotlarla yaptığı değerlendirmeler ve hazırladığı dosyalar büyük önem taşıyor. Belediye başkanlarının vaatlerini gerçekleştirme oranından bütçesini nasıl kullandığına kadar birçok başlıktan oluşan inceleme cetveli, yeniden aday gösterilmeleriyle ilgili görüş oluşturacak. Partide, 100’ün üzerinde üç dönemlik belediye başkanı bulunuyor. Bunlar milletvekillerinde olduğu gibi, başarılı bulunursa genel başkan onayıyla yola devam edecek.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2018, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER