Mevlid Kandili'nde Ulu Camii'e yoğun ilgi

Mevlid Kandili'nde Ulu Camii'e yoğun ilgi

Mevlid Kandili'nde Ulu Camii'e yoğun ilgi

Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandilinde Zonguldak’ta ki camiler doldu taştı.

Peygamber Efendimizin doğum günü olan mevlit kandilinde Zonguldak merkez Ulu Camii hınca hınç doldu. Camilere akın eden vatandaşlar, yatsıdan evvel okunan mevlid-i şerifi Kuran-ı Kerimi dinledi. Mübarek geceyi huşu içinde idrak eden vatandaşlar, Ulu Camiinde kandil coşkusunu dualarla yaşandılar.

Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Ulu Camii, en yoğun gecelerinden birini yaşadı.

Zonguldak Müftüsü Rüstem Can yaptığı konuşmada gecenin önemini anlattı. Dua okudu.

Yatsı namazının sonrasında ise vatandaşlar birbirlerini mevlit kandilini kutladı.

Zonguldak Müftüsü Rüstem Can, “Yüce rabbim tekrar tekrar efendimizin doğumunu idrak edebilmeyi nasip eylesin. Tabi anmaktan ziyade onu layıkıyla anlamayı, toplumumuza layıkıyla anlatabilmeyi, efendimizin ahlakını hayata geçirebilmeyi rabbim bizlere nasip eylesin. Bu vesileyle ben yüce rabbimizden, aziz vatanımız için, İslam ümmeti için, İslam alemi için bu İslam ümmetine hayırlar getirmesini diliyorum. Bizleri hayırlarla geceyi ve hayatımızı hayırlara bezemesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

TARIM İL MÜDÜRLĞÜ SÜT DAĞITTI: Yatsı namazından sonda Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara süt dağıtıldı.

ESNAF LAHMACUN VE SANDVİÇ DAĞITTI Cami altında esnaf olan Hasan Cinel ise camiden çıkan vatandaşlara sandviç ile lahmacun dağıttı.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER