Müslümanların gözü Türkiye'de!

Müslümanların gözü Türkiye'de!

Müslümanların gözü Türkiye'de!

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, İstanbul’da katıldığı 3 günlük eğitim toplantısını tamamlayarak Zonguldak’a döndü. Kızılay’ın 55 Müslüman ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini belirten Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, “Kızılay olarak aynı zamanda 55’e yakın Müslüman devletlerinde yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Nihat Aygün,” Dünyadaki bütün Müslüman fakirlerin gözü de Türkiye’de. Türk Türk Kızılayı olarak bu çalışmalarımızı vatanımıza milletimize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu” dedi.
“FAYDALI BİR EĞİTİM OLDU”
İstanbul’da katıldıkları eğitim hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Aygün, “Şimdi Türkiye genelinde Türkiye Kızılay Derneği Başkanlığı ve yöneticileri ve eğitmenlerle beraber 750 şubemizin başkalarıyla yönetici ile beraber 3 günlük İstanbul’da eğitime katıldık. Eğitim çok güzel geçti. Bu eğitimin amacı Türkiye’de Türk Kızılayı’nın yeniden yapılanması, yeniden büyümesi ve profesyonel iken daha da profesyonel hale getirilmesi ile ilgiliydi ve güzel bir eğitim oldu. Biliyorsunuz Türk Kızılayı aynı zamanda Kızılhaç Federasyonu ile dünya çapında ortaklaşa çalışıyor. Sayın genel başkanımız Kerem Kınık bir Kızılhaç federasyonu genel başkan yardımcılığına seçildi. O nedenle Tabii ki artık dünyayı Türk Kızılay olarak dünyaya hitap etmemiz gerekiyor. Dünyadaki en büyük yardım kuruluşlardan bir tanesiyiz. Ancak biz istiyoruz ki Kızılhaç’ı da geçelim ve dünyadaki en büyük yardım kuruluşlarında birinci sıraya yükselelim.
Eğitim toplantısında bu konuda bilgiler aldık. Çok faydalı bir eğitim oldu” dedi.
KIZILAY 150 YAŞINDA..
Kızılay olarak 150. kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını belirten Nihat Aygün, “Aynı zamanda önümüzdeki zamanda 150. Yıl kuruluş yıldönümü kutlamalarını yapacağız. Türkiye genelinde büyük bir kutlama yapacağız, çünkü Cumhuriyetten yaşlıyız. Onunla ilgili çalışmalarımız var” dedi.
TÜM MÜSLÜMAN COĞRAFYASINI GÖZÜ TÜRKİYE’DE
Kızılay olarak aynı zamanda 55’e yakın Müslüman devletlerinde yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Nihat Aygün,” Dünyadaki bütün Müslüman fakirlerin gözü de Türkiye’de. Türk Türk Kızılayı olarak bu çalışmalarımızı vatanımıza milletimize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.
HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Aygün son olarak, bağışlarını esirgemeyen Zonguldak halkına teşekkür ettiğini ifade eden Nihat Aygün, “Biz çok güzel şeyler yaptığımıza inanıyoruz ve Zonguldak halkı bunu takdir ediyor. Bu nedenle bize yardımlarını esirgemiyor. Halkımız bize her konuda bağış yapıyor ve teşekkür ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 00:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER