“Olayın asıl mağduru Çebi Grupdur”

Çebi Grup açıkladı: “Karşılıksız çek nedeniyle o şirkete çek yasağı, sahibine de hapis cezası verilmiştir”

“Olayın asıl mağduru Çebi Grupdur”

Çebi Grup ve ailesi ile ilgili olarak uzun zamandır yalan, iftira ve olumsuz algı yaratmak amacıyla yayın yapan, bu anlamda kamuoyunda sabıkalı olan Pusula’da yayınlanan bir haber ile ilgili Çebi Grup’dan cevap geldi.
Çebi Grup tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
Kamuoyunun da bildiği gibi; uzun zamandır şirketimiz hakkında olumsuz algı yaratmak amacıyla yalan ve iftiralara yönelik yayın yapan Pusula Gazetesinde “Yanlış hesap adli tıptan döndü” başlığı altında yine kamuoyunu yanıltıcı haber yayınlanmıştır.
Şöyle ki;
Kdz. Ereğli 1. İcra Ceza Mahkemesinin 2019/145 esas,
Kdz. Ereğli 1. İcra Mahkemesinin 2019/51 esas,
Kdz. Ereğli 1. İcra Mahkemesinin 2019/589 esas sayılı dosyalarında haberdekinin aksine Kaymaz Taşımacılık Turizm Ltd. Şti’nin sahibi merhum Şerafettin Kaymaz’ın kendisine ait olan ve imzaladığı çeklerin karşılıksız çıkması nedeniyle hakkında hapis cezası verilmiş olup ancak sanık vefat ettiğinden dolayı davanın düşmesine, ilgili Kaymaz Taşımacılık ve Turizm Ltd. Şti’nin çek düzenleme ve çek hesabı açmaktan yasaklanmasına karar verilmiştir.
Kaldı ki, ilgili firma tarafından bu çekler ve imzalar ile ilgili yapılmış bir itiraz veya dosya yoktur.
Algı ve iftiraya yönelik haberde geçen bir kısım diğer çeklerde ise borçlu şirket ve sahibinin cirosu (Kaşe ve imzası) bulunmakta olup; yargılama devam etmektedir. Kaşelerin sahteliğine ilişkin bir bilgi veya rapor olmadığı gibi; İncelenen imzaların basit tersimli imza olması nedeniyle ayrıntılı inceleme yapılamadığı için tarafımızdan da ilgili rapora süresi içinde itiraz edilmiştir. Yargılama süreci bu yönüyle devam etmektedir. 
Kaldı ki; Söz konusu bu çekler, firmamızdan araç alan İhsan Uysal’a ait ve kendisi tarafından şirketimize olan borcu karşılığında verilmiş olup, İhsan Uysal’ın keşide ettiği çeklerdir. Şerafettin Kaymaz’ın ise bu çeklere kefilliği bulunmaktadır.
Ortada haksızlık ve hukuksuzluk varsa bu durum, ortak olarak hareket eden ve firmamızdan bir çok aracı noter satışı ve fiilen teslim alıp, araç bedellerine istinaden alınan çek ve bedellerini ödemeyen bu şahıs ve şirketlere aittir.
Olayın asıl mağdurunun şirketimiz Çebi Grup  olduğu aşikardır.
Merhum Şerafettin Kaymaz ile İhsan Uysal’ın kamuoyunda gayri resmi ortak oldukları da bilinmektedir.
Firmamızdan İhsan Uysal tarafından, Şerafettin Kaymaz’ın kefilliği ile alınan araçların bir süre sonra Şerafettin Kaymaz’a geçtiği ortaya çıkmış, İhsan Uysal tarafından Kdz Ereğli Cumhuriyet Savcılığına müracaat edilerek Şerafettin Kaymaz hakkında Güveni kötüye kullanma ve dolandırıcılık iddiası ile Suç duyurusunda bulunulmuştur.
Tüm gelişmeler gösteriyor ki; Olayın asıl mağduru  şirketimizdir.
Maksatlı ve iftiraya yönelik olarak şirketimiz hakkında olumsuz algı yaratmak amacı ile yapılan haberlere itibar edilmemesini,iddiaların gerçeği yansıtmadığı, yalan ve yanlış haberlerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunulduğu yasal sürecin devam ettiğini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2019, 08:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
YILMAZ AKÇA
YILMAZ AKÇA - 5 yıl Önce

ALLAH SENI BILDIĞI GIBI YAPSIN ABLAMIN ARACINI ALDIN PARASINI VERMEDIN O KARDEŞİN SELAMIDE TELEFONLARI AÇMIYOR.ŞİMDİDE ÇEBİ GRUBUMU LEKELIYORSUNUZ ADİ HERIFLER.BİRÇOK MAĞDUR ETTNIZ KAYMAZLAR,BEN SIZDEN 34 DÜNCÜ ALACAKLIYIM.ALLAHIM SIZDEN CIAKRSINN BENIM ABLAMIN ARABASININ PARASINI KAT KAT

HAMDİ YILDIRIM
HAMDİ YILDIRIM - 5 yıl Önce

benım anlamadığım tek konu var adam hem araba veriyor,,hem karşı tarafı dolandırdı dıyor.nasıl bır durum bu acaba

sefa kılıç
sefa kılıç - 5 yıl Önce

MERAK ETTIM BU RESMI NEDEN ÇEKTİRDİNİZ ACABA..EĞERKİ ARANIZDA TİCARET YOKSA..BURDA BİR OYUN OYNANMIŞ GİBİ GELİYOR BANA.

nevzat koçaklı
nevzat koçaklı - 5 yıl Önce

milleti dolandırdınız ereğlide yalanda mağdur rölü yapmayın o dünbük gazetciyle.çeklerınız milletın elınde gezıyor.bırakın yalanı dolanı .

osman cakıroğlu
osman cakıroğlu - 5 yıl Önce

mahkeme gereğini sölemiş çek yasağı vermiş..adam ölmeseydi hapise girecekmiş

BERAT AYDIN
BERAT AYDIN - 5 yıl Önce

kaç sefer adamdan araba aldınız birde dolandırıldık safsatası yapmayın herkezın çoluk çocuğu var.adamdan aldığınız arabaları bozdururken iyiydi demi.nedemişler Tatlı tatlı yemenin, acı acı geğirmesi olur..İHSAN UYSAL,,KAYMAZ..yediniz şimdi gegirme zamanınız

SIRADAKİ HABER