Önüne geçilmesi zor artık!

Önüne geçilmesi zor artık!

Önüne geçilmesi zor artık!

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, döviz kurunun yükselmesi ve Zonguldak’ta yükselişe geçen hızlı tüketim sektörünü değerlendirdi. Döviz kurunda ki artışın alım gücü bazından vatandaşları etkileyeceğini belirten Başkan Coşkun, Fast Food dükkanlarının önlenemez artışının ise öğrenci ve büro çalışanlarıyla ilgili ve kültür bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Başkan Coşkun, fast food tüketimin önüne geçmenin zor olacağını sözlerine ekledi.
“RESTLEŞME ETKİLİ OLDU”
Döviz kurunun yükselmesinde Amerika ve Rusya arasında yaşanan gelişmelerin etkili olduğuna dikkat çeken Zonguldak Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun açıklamasında, “Amerika’nın Rusya ile yaşadığı savaş gerginliği yaşamasının ardından dolar adeta tavan yaptı. Ticaretimizin ve ham maddemizin %70’ini genelde dışarıdan alıyoruz. Haliyle Dolar endeksli bir ticaret mevcut. Yani kur artışı ister istemez piyasalara yansıma durumunda oluyor. Bu durum işçi, memur ve emekli kesiminin alım gücünü biraz daha düşürüyor. Son günlerde yaşanan yumuşama politikaları olumlu sinyaller vermeye başladı. Doların yıl sonunda çıkması gereken kura ilk çeyrekte çıktık. Zaman doların ateşinin düşeceğini düşünüyorum. Bu durumda piyasalarda dengeler yerine oturur” dedi.
“ÖNÜNE GEÇİLEMEZ”
Zonguldak’ta önlemez şekilde yükselen fast food tüketimin önüne geçilemeyeceğine vurgu yapan Başkan Coşkun, “Hızlı tüketim sektörünün yükseliş göstermesinde öğrenci sayımızın da etkisi mevcut. Öğrenciler için en kolay yiyecek fast food. Ama bu gıdaların sağlıklı olması yönünde dikkat edilmesi gerekiyor. Sağlık müdürlüğü, gıda, tarım müdürlüğü bu noktada mutlaka önlem almışlardır. Ancak vatandaşta bu noktada sağlığını düşünmüyor değil. Beş liraya tavuk dönerini ayranını veriyor. Hijyen açısından denetimler sıkı olmasında fayda var. İnsanlarımızda aperatif yeme alışkanlığı gelişti. Bunun önüne geçmemiz bu saatten sonra zor artık” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER