ORKÖY Orman Emvali Üreticilerin Yanında…

ORKÖY Orman Emvali Üreticilerin Yanında…

ORKÖY Orman Emvali Üreticilerin Yanında…

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğünün Orman Köylülerinin Kalkındırılmalarının Desteklenmesi Projesi kapsamında ormancılık faaliyetlerinde çalışan orman köylüsü vatandaşların üretim mekanizasyonu projeleri ile ORKÖY kapsamında desteklemek maksadıyla fiilen orman üretiminde çalışan Sütlüce köyünden bir vatandaşımıza traktör kredi desteği sağlandı. Kredi üst limiti 100.00,00 TL olup %20 hibe desteklidir.
Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Ereğli ve Alaplı ilçelerimizden 2019 yılı çalışma programında 10 köyde 111 kişiye dış cephe ısı yalıtımı projesi ile kredi sağlanmıştır. Kredilerin %20 hibe, uzun vade ve faizsiz olması talepleri artırmış ve vatandaşlarımızın bilinçlenmesini sağlamıştır. 2012 Yılında Genel Müdürlüğümüze devredildikten sonra İşletme Müdürlüğümüzce 2012-2019 yılları arasında 83 köyde 950 aileye yaklaşık olarak 8.300.000,00 TL kredi desteği sağlanmıştır.
Orman teşkilatı olarak amacımız; Orman köylüleri ve köy kooperatiflerine sosyal ve ekonomik amaçlı kredi destekleri neticesinde ormanların korunması, geliştirilmesi, genişletilmesi hedeflerine ulaşılmasını sağlamak amacıyla orman içinde ve bitişiğinde yaşayan Köy halkının ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmalarına katkı sağlayarak ormanlar üzerindeki olumsuz baskıları en aza indirmek ve Türkiye’ nin 2023’ e doğru tarihsel yürüyüşünde, mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen ve buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren teşkilat olmaktır.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2019, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER