Saadet'ten silah açıklaması

Saadet'ten silah açıklaması

Saadet'ten silah açıklaması

Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, SP'nin Tepebaşı mitinginde patalayan silah olayı ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Kar açıklamasında, "Saadet Partisi’nin merkez Tepebaşı mahallesinde yapmış olduğu mitingde silahlar patlayarak gerilim oluşmuş, mitingi takip edenler yaşlısıyla genciyle kadın erkek herkes tedirgin olmuştur. Polisimizin yerinde müdahalesiyle olay herhangi bir kaza olamadan son bulmuştur. Emniyet güçlerimize, sahada çalışan polisimize olayın hemen yatışması ve sorumlunun yakalanması konusunda göstermiş olduğu hassasiyet ve titizliğinden dolayı teşekkür ederim.

Siyasi gerginliğin üst noktaya taşınması, kendinden olmayanları “Hain” olarak nitelendirilmesinden dolay insanlar gerilmektedir. Bu ortamda milleti sükunete davet etmek siyasi parti başkanlarının görevidir. Cumhurbaşkanının, Başbakan, Bakan ve Milletvekillerinin beyanatlarında itidale vurgu yapmaları, yumuşak cümleler kurarak insanlara ötekileştirmeden hitap etmeye gayret göstermeleri gerekmektedir. Tepebaşı mitingindeki patlayan silahın esas sorumlusu bu güne kadar gergin üslup kullanarak ötekileştirme politikası izleyen siyasilerimizdir.

Görülüyor ki bu tür üslup insanlara zarardan başka bir şey vermemektedir. Kardeşi kardeşe kırdırmaya zemin hazırlamaktadır. Türk siyasetinin, Genel Başkanımız Temel KARAMOLLAOĞLU’nun yumuşak üslup ve ötekileştirmeden yaptığı siyasi nezaketine ihtiyacı  vardır. Bu üslubun tüm siyasilerimize örnek olmasını temenni ediyoruz. Pazar gününe kadar ülkemizin hiçbir yerinde benzer hiçbir olayın yaşanmamasını temenni ediyoruz." Dedi

Gündem

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER