Şef Ömür Akkor Devrek'de

ŞEF ÖMÜR AKKOR DEVREK’İN GASTRONOMİK DEĞERLERİNİ İNCELEDİ

Şef Ömür Akkor Devrek'de

Türk Mutfağı Tarihi Araştırmacısı, Yemek Yazarı Şef Ömür Akkor, Devrek’in yöresel yemekleri ve yemek kültürü hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla ilçemize ziyarette bulundu.

Akkor, Devrek Belediyesi Yaşlılar Dinlenme Evinde Devrek Güneşi Tarım Kooperatifi tarafından hazırlanan yöresel değerlerimizle yakından ilgilenirken, Başkan Bozkurt tarafından anlatılan yöresel lezzetlerimizin tarihsel hikayelerini dinledi.

Devrek’imize ait Beyaz Baklava,Cevizli Kömeç, Kiren Suyu( Kızılcık Şerbeti), Etli Sarma, Tavuklu Börek gibi yöresel değerlerimizin tadına ve sunumuna hayran kalırken, yakından ilgilendiği Malay’ın da yapım aşamalarını izledi.

Devrek mutfağının çok zengin bir yelpazeye sahip olduğunu söyleyen şef Ömür Akkor; “ Devrek’in tarihi ve kültürel değerlerinin yanında çok zengin bir mutfak geleneğinin olduğunu duydum ve böyle bir gezi gerçekleştirdim. Gerçekten bölgenin kendi değerleriyle ve kendi yetiştirdiği ürünlerle şaheser niteliğinde bir mutfağa sahip. Yüz yıllardır süregelen geleneğini hala devam ettirmesi de başka bir taktire şayan özelliği. Devrek’in pazarından, simit fırınına kadar gezme imkanı buldum ve sebze meyvelerin tazeliğine ve diriliğine hayran kaldım. Böylesine zengin bir mutfak geleneğini yaşatan siz Devreklilere teşekkür ediyorum.

Bir sonraki Lezzet Seyahatnamesi Kitabımda Devrek’in mutfağına yer vermem gerektiğini gösteren müthiş bir lezzet deneyimiyle ilçeden ayrılmış alacağım” dedi.

Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt, ilçemizin yöresel lezzetlerinin tanıtılmasında ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını belirterek Şef Ömür Akkor’a dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye etti.

Şef Ömür Akkor’da Türk ve Osmanlı kültürüne yönelik çalışmalarının yer aldığı Lezzet Seyahatnamesi kitabını Başkan Bozkurt’a hediye ederken, misafirperver ve sıcak yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER