Şok! Zonguldak MHP toplantıya katılmayacak

Şok! Zonguldak MHP toplantıya katılmayacak

Şok! Zonguldak MHP toplantıya katılmayacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP’li Belediye Meclis üyesi Mevlüde Yalçıner’in Belediye Meclisi’ne katılmamasını değerlendirdi. MHP’li Yalçıner’e Mart ayından yapılan saldırı girişiminin ardından meclise katılmama kararı aldıklarını belirten Ayan, bu konuda asıl konuşması gereken kişinin Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir olduğunu belirtti.
MHP’li Meclis üyesi Mevlüde Yalçıner’in 11 Bin 600 oy alarak Zonguldak Belediye Meclisine girdiğini ancak gelişen olaylar sebebiyle görevin yapamadığını belirten MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Yalçıner’e oy verenlerin vebalinin diğer meclis üyeleri ve Başkan Akdemir’in boynunda olduğuna dikkat çekerek Zonguldak Belediye Meclisi’nin ikinci oturumuna yine katılmayacaklarının altını çizdi.
“2. TOPLANTIYA KATILMAYACAĞIZ”
Olayın ikinci defa yaşanması üzerine MHP olarak Zonguldak Belediye Meclisi’nde siyaset yapmama kararı aldıklarının altını çizen Başkan Ayan, “Bu aldığımız karara aslında ambargo değildir. Bilindiği üzere o dönem yapmış olduğumuz uygulamada Belediye Meclis üyemiz ile ilgili hakarete varan hadiseler gelişti. İlk yaşanan olayda Belediye Başkanı özür dilemiş akabinde Yalçıner devam etme kararı almıştı. İkincisinde de aynı hadise yaşandı hem de kadınlar gününden bir gün önce. Bu hadise yaşandığında MHP olarak böyle bir ortamda Belediye Meclis üyemizin olmaması gerektiğini düşündük. Çünkü burada yapılan bir saygısızlık söz konusu. Tek kelimeyle budur. Nisan ayı ilk toplantısı yapıldı ve Belediye Meclis üyemiz kendi çalışmalarına devam etti. Kendileri 2. Toplantıya da katılmayacaktır” dedi.
“VİCDANLARI RAHAT MI?”
MHP’Lİ Yalçıner’in kendi çalışmalarına devam ettiğine vurgu yapan Başkan Ayan, “ Kendisi vatandaşlarla birlikte olacak. Bu süreç aynı zamanda genel merkezimizin de bilgisi dahilindedir. Bakalım orada ki arkadaşlar ne kadar rahatlar. Bunu da takip etmeyi düşünüyoruz. Dün faaliyet raporu okundu vicdanları ne kadar rahat bunu merak ediyorum. Kendileri acaba bir meclis üyesini idare edemediklerinden dolayı vicdan muhasebesi yapıyorlar mı? Ben bunu merak ediyorum. Bu soruları Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e sorulması gerekiyor. Bizim belediye meclis üyemiz 11 bin 600 oy alarak meclise girdi. Bu kadar insanın vebalini taşırken orada görev almıyor. Bu durumun sebebi kendisi değildir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER