ZONGULADK YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİ ALTINA GİRİYOR

ZONGULADK YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİ ALTINA GİRİYOR

Zonguldak Valiliği, ülkenin Çarşamba gecesinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirdi. Cuma ve cumartesi günlerinde kar yağışı bekleniyor.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“Ülkemizin bu gece saatleinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Beklenen yağışların 8 Nisan 2021 günü Bartın, Düzce, Kırıkkale, Zonguldak, Çankırı merkez ve güney kesimlerinde yağmur ve sağanak, Bolu, Karabük ve Çankırı’nın kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağması bekleniyor.

9 Nisan Cuma ve 10 Nisan Cumartesi gününden itibaren Bartın, Düzce, Zonguldak’ın kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur, Bolu, Çankırı, Karabük, Kırıkkale ile Bartın, Düzce ve Zonguldak’ın iç kesimlerinin kar yağışlı olması bekleniyor.

Rüzgarın Cuma ve cumartesi günleri Çankırı, Kırıkkale çevrelerinde kuzey yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 km/Saat) Bolu, Bartın, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli rüzgar (30-50 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının 9 Nisan Cuma gününden itibaren Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak çevrelerinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece ) azalarak, önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı havanın sebep olabileceği yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına  gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olup, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı uyarı ve tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2021, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER