Zonguldak için 70 doktor kadrosu açıldı

Zonguldak için 70 doktor kadrosu açıldı

Zonguldak için 70 doktor kadrosu açıldı

Zonguldak Sağlık Sen Başkanı Mehmet Ali Kara “Zonguldak’ın sağlık personeli ihtiyaçlarının giderilmesi için yaptığımız talep karşılık buldu. Konuyla ilgili önemli bir adım atıldı” dedi.

Mehmet Ali Kara konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi olarak Zonguldak’ın sağlık personeli ihtiyacı ile ilgili bir rapor hazırlamış; raporumuzda ihtiyaç olan bölgeleri ilçe ilçe, kurum ayrıntılı bir şekilde belirtmiş; raporumuzu ve çözüm önerilerimizi Zonguldak Milletvekillerimize, Sağlık-Sen Genel Merkezimize ve Genel Merkezimiz aracılığıyla Sağlık Bakanlığımıza sunmuşve Zonguldak kamuoyuyla paylaşmıştık.

Bugün Mecburi Hizmet kapsamında şehrimize altmış pratisyen ve on uzman doktorun Devlet Hizmet Yükümlüsü olarak atanabilmeleri için Sağlık Bakanlığı tarafından Kadrolar açılmış olup, atamalarının yapılmasına müteakip ilimizde görev yapmaya başlayacaklarını memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Talebimizin Bakanlık düzeyinde karşılık bulması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Zonguldak’a bir katma değer sağlamanın, şehrin çok önemli bir sorununun çözümünde yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağlamda Sağlık-Sen’imizin gerçek anlamda Zonguldaklı Genel Başkan Vekili Sayın Semih Durmuş olmak üzere Genel Merkez yöneticilerimize;Zonguldak Milletvekillerimiz Sayın Hüseyin Özbakır, Sayın Faruk Çaturoğlu ve Sayın Özcan Ulupınar’a;  başta İl başkanımız Sayın Zeki Tosun olmak üzere tüm Ak Parti Zonguldak yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Personel taleplerini içeren raporumuzu kamuoyuyla paylaştığımızda personel taleplerinin karşılanmasının yanında onları Zonguldak’ın dokusuyla bütünleştirecek uygulamaların da hayata geçirilmesi için siyaset ve bürokrasinin, STK’ların el ele vererek önemli görevler üstlenmesi zorunluluğunu da ifade etmiştik. Demiştik ki Mevlana’nın deyimiyle nasıl adlandırılırsa adlandırılsın, nereden hangi bakış açısıyla bakılırsa bakılsın bizim derdimiz “üzüm yemek”, bağcıyla işimiz yok. Bizim derdimiz Zonguldak, bizim derdimiz Türkiye. Gayrısıyla işimiz yok. Sorunlu değil, sorumlu sendikacılık yapıyoruz. Zorunlu olduğumuz için değil; bile isteye, araştırarak, ortaya koyarak sendikacılık yapıyoruz.

Bugün bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki biz bu şehri üzerinde yürüyüp gideceğimiz bir toprak parçası olarak görmüyoruz.Biz bu şehri öz kültürümüz, öz değerimiz ve çocuklarımıza gururla bırakacağımız bir miras olarak görüyor ve inadına “Başka Zonguldak yok” diyoruz. Zonguldak’ın sağlık sorunlarıyla ilgili diğer taleplerimizin de takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda yeni müjdelerle Zonguldak kamuoyunun karşısına çıkacağız.İlimize yapılan atamaların hayırlı olmasını temenni ediyor bu vesileyle emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER