ZONGULDAK'TA HALK OTOBÜSLERİNE ZAM GELDİ

ZONGULDAK'TA HALK OTOBÜSLERİNE ZAM GELDİ

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Eylül ayı 1'inci Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığında başladı.

Gündemin 2'nci maddesinde yer alan Zonguldak Halk Otobüslerinin ücretlerinin arttırılması ile İlgili konu görüşüldü. Halk Otobüsleri sivil 3.25 TL., öğrenci ise 3.00 TL. üzerinden yolcu taşıma talebi komisyonda görüşüldü.

Halk Otobüsleri şu an sivil 2.75 TL., öğrenci ise 2.50 TL.

Plân ve Bütçe Komisyonu'nda oy çokluğu ile kabul edilen gündem maddesi, mecliste yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edilirken, CHP’li Meclis üyeleri belediyenin zam yapmaktansa elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. Pandemi sürecinde yolcu sayısının azalması ve ilgili firmanın Kayyumda olması nedeniyle firmanın da güç durumda kaldığını belirten CHP’li Turgut Aydın, seçim döneminde kalıcı çözüm üretecektiniz sorusu üzerine Belediye Başkanı Selim Alan, ‘Ulaşım Master planı üzerinde gerekli çalışmaları yapıyoruz Bizden önceki dönemde ipin ucunu kaçırmışlar. 16 aydır hiç zam yapılmamış. Yeni bir yönetmelik hazırlayacağız. Vatandaşlardan da toplu taşıma ile ilgili şikayetler geliyor’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2020, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER