ZONGULDAK'TA KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLADI

ZONGULDAK'TA KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLADI

Zonguldak'ta Kızılay tarafından Valilik öncülüğüne "Zonguldak'ın Kanında Hayat Var, Sensiz Olmaz Kan Dostum" sloganı ile kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde başlayan kampanya 3 gün boyunca devam edecek. Bu yıl ilk kez düzenlenen kan ve kök hücre bağışı organizasyonu, bundan sonra her yıl geleneksel hale getirilecek. Kampanyaya Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen süslü ile çok sayıda daire müdürü ve protokol üyeleri katıldı. Kampanyaya çok sayıda jandarma ve askeri personel katılarak kan ve kök hücre bağışında bulundu aynı şekilde vatandaşlar da kampanya yoğun ilgi gösterdi.

AYDIN ERGENÇ: TÜM VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUM

Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, "Zonguldak'ın kanında hayat var diyerek yola çıktık Valiliğimizin öncülüğünde.Bugün inşallah üç gün sürecek olan kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz covid-19'dan dolayı Türkiye'nin yaklaşık 300 noktasında 3515 personelimizle 10.000 ünite kan toplamakta iken şu anda bu sayı çok daha düşmüş durumda.İhtiyacımız daha çok hasıl olmaktadır, onun için bu kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz. Zonguldak'ımızın ilçelerimiz dahil 15 tane hastanemiz bulunuyor.Bu 15 tane hastanemizin kan ihtiyacını merkez olarak karşılamaya çalışıyoruz.Kan veren vatandaşlarımızın tüm hastalık kontrollerini de otomatikman gerçekleştiriyoruz. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışı ve kök hücre bağışına davet ediyorum" ifadesini kullandı.

ÖMER SELİM ALAN; ZONGULDAK'IMIZIN SESİNİ ÇOK DUYURDUK

14 yıl Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü yapan ve şuanda Zonguldak Belediye Başkanı olan Dr. Ömer Selim Alan da şunları ifade etti; "14 yıl bir fiil bu tip organizasyonların organizesinde yer almış bir Kızılay olarak her zaman Kızılay için çalışmaktan büyük bir gurur ve büyük bir onur duydum. Şimdi de böyle bir etkinlikle sizlerle beraber şu ortamı gördüğüm zaman gurur duyuyorum.Zonguldak Türk Kızılay olarak kan ihtiyacı konusunda her zaman ilk ona girmiş bir ildir.Türkiye'de örnek gösterilen ses getiren projelere biz beraber imza attık arkadaşlar beraberce.2012'de üniversitemizde kampüsün kanında hayat var diyerek başladığımız üniversitedeki gençlerimize yönelik gönüllü kan bağışı etkinliğimiz şuan dalga dalga büyümüş bir şekilde Türkiye'nin her üniversitesi'nde artık uygulanıyor. Bunun gibi projelerle Zonguldak'ımızın sesini çok duyurduk."

HAMDİ UÇAR: KAN VERMEK İNSANI VE VİCDANİ BİR GÖREVDİR

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Belediye Başkanımızın Kızılay gelmesi itibarıyla 14 yıllık hizmet dönemi içerisindeki yaşadıkların çok kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalıştık kendisi.Ama valiliğimizin önünde yapılan bu geniş katılımlı bir etkinlikte bizleri bir araya getiren bizleri buluşturan değerli Kızılay başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum.Sadece burada değil Türkiye'nin her tarafında düzenlenen etkinliklerle kanda hayat vardır. Buna benzer sloganlarla kan bağışlarımızı Bu imkanı sağlayarak hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılama konusunda önemli bir görev yürütüyor Kızılay'ımız.Kan vermek insani ve vicdani bir görevdir."

VALİ TUTULMAZ: KAN VERİLMESİ ÖNEM ARZ EDİYOR

Vali Mustafa Tutulmaz kampanyanın çok önemli olduğunu ifade ederek: "Bugün Valiliğimizin önünde güzel bir etkinliğe hep beraber şahitlik yapıyoruz .Sevdiklerimizin yakınlarımızın her an kan ihtiyacı olabilir.Onun için bu tür etkinlikler hep beraber destek vermeliyiz.Bir farkındalık oluşturmak adına Kızılay başkanımıza bu etkinliği yapıyoruz.Özellikle burada Valiliğini önünde meydanda yapalım ki daha çok kişi bunu görsün daha çok kişi bunun farkına varsın ve bu ihtiyacı halkımızın katkılarıyla destekleriyle çözelim istedik. Burada bunun verimini alacağını düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi covid-19 dolayısıyla hem kan ihtiyacı arttı hem de bir taraftan da kan verenlerin sayısında azalma oldu. Kan bizim için olmazsa olmaz,bunu böyle kabul edeceğiz. Vatandaşlarımızın Zonguldak'lı hemşerilerimizin buraya kan vermesi önem arz ediyor. Tüm vatandaşlarımızı kampanyaya katılmaya destek olmaya davet ediyoruz. Gelin verdiğiniz kanla bir cana destek verin bir canı kurtarın diyoruz." dedi.



 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2020, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER